Universali tešla koldūnams ir virtinukams. Skanių naminių koldūnų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koldūnų tešla yra pagrindas, kuriuo grindžiamas visas šio populiaraus patiekalo gaminimo procesas. Koldūnai – tai maži įdaryti tešlos gaminiai, kurie paprastai verdami arba kepami. Koldūnų tešla turi būti elastinga ir kartu pakankamai tanki, kad išlaikytų įdarą ir kepant nesuplyštų.

Yra daug koldūnų tešlos gaminimo receptų, tačiau pagrindiniai ingredientai beveik visada panašūs. Paprastai ją sudaro miltai, kiaušiniai, vanduo ir druska.

Minkydami tešlą turėtumėte atkreipti dėmesį į jos konsistenciją. Tešla turi būti pakankamai elastinga, bet kartu neturi būti standi.

Papasakosime, kaip paruošti tešlą koldūnams ir virtinukams

.

Tešlai skirti ingredientai:

  • šalto vandens – 500 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 40 g;
  • miltai – 1 kg.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Jautiena – 1 kg;
  • svogūnas – 300 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • kalendros – 1 ryšulėlis;
  • vandens – 50 g;
  • augalinis aliejus – 50 g.
  • juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
  • druskos – 2 šaukšteliai.

Koldūnų paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su druska, supilkite augalinį aliejų ir šaltą vandenį. Į mišinį dalimis supilkite miltus, išminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą.

Tešla viduje turi būti akyta, o išorėje – burbuliukų struktūros. Padalykite tešlą į kelias dalis ir palikite pailsėti po rankšluosčiu

. Įdarui jautieną supjaustykite stambiais gabalais ir kartu su svogūnu pertrinkite per mėsmalę. Smulkiai supjaustykite kalendrą ir įmaišykite

REKOMENDUOJAME:  Nuostabios salotos „Malachito dėžutė“ šventiniam stalui. Labai skanu!

į maltą mėsą bei svogūną

. Sutarkuokite česnaką ir įmaišykite jį į maltą mėsą. Į maltą mėsą supilkite vandenį, augalinį aliejų, druską ir juoduosius pipirus, viską gerai išmaišykite rankomis.

Tešlą iškočiokite plonais sluoksniais, prieš tai jos neminkant

.

Nedidele stikline iš tešlos išpjauname apskritimus, į kuriuos dedame įdarą ir uždarome vidų.

Priešingus kiekvieno koldūno galus surišame. Koldūnams formuoti taip pat galite naudoti koldūnų formavimo aparatą

. Koldūnus sudėkite į pasūdytą vandenį su lauro lapu ir užvirinkite. Užvirus virkite koldūnus 7-10 minučių, neuždenkite dangčiu.

Универсальное тесто для пельменей и вареников. Рецепт вкусных домашних пельменей

Gausite skanius naminius jautienos koldūnus. Šį patiekalą galima patiekti su grietine, majonezu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku