Ingredientai:
- Švieži pievagrybiai – 500 g
- Vištienos filė – 500 g
- Morkos – 500 g
- Neriebus sūris – 300 g
- virti kiaušiniai – 4 vnt
- Bulvės – 2 vnt.
- Svogūnai – 2 vnt
- Grietinė – padažui
Paruošimas:
Grybus supjaustykite ir pakepinkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Morkas sutarkuoti ir pakepinti, kol suminkštės. Įberkite šiek tiek druskos.
Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje su lauro lapu ir pipirais. Kai bus paruošta, atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Bulves išvirkite, kol suminkštės. Kiaušinius išvirkite kietai. Tada sutarkuokite bulves, kiaušinius ir sūrį.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos.
Salotos klojamos sluoksniais tokia tvarka:
1 sluoksnis: tarkuotos bulvės;
2 sluoksnis: kepti grybai;
3 sluoksnis: kremas;
4 sluoksnis: vištienos filė gabaliukai;
5 sluoksnis: keptas svogūnas;
6 sluoksnis: keptos morkos;
7 sluoksnis: kremas;
8 sluoksnis: tarkuoti kiaušiniai;
9 sluoksnis: tarkuoto sūrio;
galutinis sluoksnis: grietinė.
Dekoravimas:
Prieš patiekdami salotas papuoškite žolelėmis ir grybais. Jei norite, prieš patiekdami atšaldykite.
Gero apetito!