Ant parduotuvių lentynų jau nugula kūčiukai: verslininkai vardija kainas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ant kapų dar nespėjo sužibti Vėlinių žvakės, o štai kepykla Panevėžyje jau pakvipo kūčiukais. Verslininkai sako, kad žmonės išsiilgę švenčių, todėl kūčiukus jau perka ir skanauja. O štai tradicijų puoselėtojai įsitikinę, kad viskam turi būti savas laikas.

Įsitikinę, kad kūčiukų tešla gerai pakilusi, kepėjai kimba į darbus. Rankomis suformuoti tešlos gumulėliai keliauja į specialų aparatą – jis suformuoja dailias juosteles ir tada visas darbas lieka miklioms kepėjų rankoms.

Panevėžiečiai duonos kepėjai kūčiukus kepa jau kelerius metus. Sako – receptas patikrintas, visiems įtinkantis.

„Kuo išsiskiria, kad jie yra pirma – minkšti ir su labai daug aguonų“, – sako „Velželio duonos“ gamybos vadovas Marius Sarapas.

M. Sarapas atskleidžia, kad kūčiukų receptas atkeliavo iš vienos darbuotojos šeimos receptų knygos. Visi kartu jį dar šiek tiek patobulino, o pirkėjai įvertino.

„Visa sudėtis yra tik iš kelių ingridientų, nėra ten skliausteliuose papildomų E stipriklių, emulsiklių ar panašiai. Viskas, kas geriausia, yra paprastume“, – tikina M. Sarapas.

Per kelias valandas mikliai dirbantys kepėjai iškepa maždaug 20 kilogramų kūčiukų. Atvėsę ir supakuoti jie keliaus į prekyvietes.

„Velželio duona“ kūčiukus šiemet pradėjo kepti spalio viduryje.

„Yra tokia minimali partija pasikepti, nuvežti į kitas prekybos vietas, kad žmonės, kurie išsiilgę kituose miestuose galėtų pasiragauti, internetinę parduotuvę įdėjome po truputėlį, žmonės domisi“, – tikina „Velželio duonos“ direktorius Vaidas Baranauskas.

400 gramų kūčiukų pakelis kainuoja 3 eurus 30 centų – tiek pat, kiek pernai.

REKOMENDUOJAME:  Išskirtinio Šurajevo ir Šimonytės dėmesio sulaukusi Širinskienė: „Tikrai nesu nusipelniusi kažkuo ypatingai“

„Tai nėra kiekvienos dienos produktas, nusprendėm, kad šiais metais nekelsim kainos“, – sako V. Baranauskas.

Tradicijų puoselėtojai visgi įsitikinę, kad viskam turi būti savas laikas.

„Tai turi būti laukiama, bet kada negalima jų valgyti, tada nebelieka laukimo stebuklo, nes jei kiekvieną dieną valgom kūčiukus tai Kūčių vakarienės prasmė šiek tiek pasikeičia“, – tikina etnokultūros žinovė Jurga Žilytė.

Daugelis didžiųjų prekybos tinklų prekybą kūčiukais planuoja pradėti, kai ištuštės kapų žvakių lentynos, tai yra po Vėlinių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku