Kvapnūs ir sultingi jaunų kopūstų paplotėliai, įdaryti malta vištiena.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
jaunų kopūstų, 500 g;
– kiaušinių, 2 vnt
; – žaliųjų svogūnų ir žolelių; –
grietinės, 100 g;
– miltų, 5-6 šaukštai;
– maltos vištienos, 200 g;
– sodos, pusė šaukštelio
; – druskos, pipirų, prieskonių.
Kepimo procesas
Kopūstus smulkiai supjaustykite, kuo smulkiau, tuo geriau.
Kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę indą dangčiu palikite 10 minučių.
Žaliuosius svogūnus ir žoleles smulkiai supjaustykite
.
Patarimas: berkite daugiau svogūnų ir žolelių.
Sumaišykite maltą mėsą su pipirais ir druska pagal skonį, taip pat galite įdėti mėgstamų maltos mėsos prieskonių
. Nusausinkite kopūstus ir išspauskite juos rankomis.
Į kopūstus įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir sodą, druską ir pipirus, išmaišykite
. Supilkite žoleles ir dar kartą išmaišykite
. Įberkite lygiai tiek miltų, kiek reikia tirštai tešlai
.
Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus
ir ant jo
dėkite šaukštą kopūstų tešlos
. Ant viršaus dėkite šaukštelį maltos mėsos ir uždenkite kitu šaukštu kopūstų, kad uždengtų maltą mėsą
. Kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu iš abiejų pusių
. Iškeptus paplotėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir tada dėkite į lėkštę.
Labai skanu šiuos paplotėlius patiekti su grietine
.