„Medaus pyrago nebekepu. Auksinio rakto pyragas su nauju receptu: skanių dalykų mėgėjams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortas „Auksinis raktelis” – tai nuostabus desertas, užkariaujantis savo švelnia tekstūra, sodriu skoniu ir vaikystės aromatu.

Torto receptas gali skirtis, tačiau pagrindinės jo sudedamosios dalys – kondensuotas pienas, sviestas ir biskvito arba medaus pluta – išlieka nepakitusios

.

Kartais į sudėtį dedama riešutų, šokolado ar vanilės, kad skonis būtų dar sodresnis.

Dėl savo saldumo ir sodraus skonio „Auksinis raktelis” idealiai tinka šventiniam stalui ir šeimos arbatėlei.

Jis ne tik džiugina akį savo apetitiška išvaizda, bet ir palieka malonų poskonį, primenantį mėgstamus vaikystės skanėstus.

Kremo sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: virintas sutirštintas pienas – 350 ml;
  • Sviestas – 200 g.

Tešlai skirti ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Medus – 2 šaukštai;
  • malti bet kokios rūšies riešutai – 200 g;
  • cukrus – 150 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 30 ml;
  • Miltai – 130 g.

Pyrago „Auksinis raktelis” paruošimas:

Kiaušinius suplakite kelis kartus, kol jų tūris padidės. Į masę supilkite cukrų, komponentus išsukite.

Supilkite vandenį ir medų, suberkite miltus, maltus graikinius riešutus, kepimo miltelius, komponentus išmaišykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį supilkite ant pergamentu išklotos

kepimo

skardos

. Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, tada tiek pat laiko leiskite jiems atvėsti. Kremui išsukite minkštą sviestą, palaipsniui įmaišykite kondensuotą pieną

. Pašalinkite nelygius pyragaičių kraštus, iš jų padarykite trupinius. Padalykite pyragėlius į dvi dalis ir kiekvieną jų aptepkite kremu

REKOMENDUOJAME:  Lenkiškas graikinių riešutų pyragas. Aš jį gaminu tik per šventes

. 4 pyragėlius sudėkite vieną ant kito, aptepkite šonus ir viršų. Papuoškite tortą biskvito trupiniais ir smulkintais riešutais.

"Медовик" больше не готовлю. Торт "Золотой ключик" по новому рецепту: для любителей вкусненького

Iškepusį tortą verta 8 valandoms padėti į šaldytuvą. Likus 2 valandoms iki patiekimo tortą geriau išimti ant stalo.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku