Apelsinų sausainiai – tai kvapnūs ir švelnūs kepiniai, pasižymintys ryškiu citrusinių vaisių skoniu. Juose puikiai dera apelsinų saldumas ir lengvas rūgštumas, todėl sukuriamas nepakartojamas skonis ir aromatas.
Pagrindinės tokių
sausainių
sudedamosios dalys yra miltai, sviestas, cukrus ir apelsinų žievelės, suteikiančios jiems sodrų citrusinių vaisių skonį.
Apelsinų sausainiai populiarūs įvairiose šalyse ir gali būti įvairių variantų: nuo trapių sausainių iki minkštų sausainių
.
Dažnai jie puošiami cukraus pudra, glajumi arba riešutais. Dėl to sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir gražus desertas.
Jie puikiai tinka jaukiems arbatos vakarėliams ir šventiniam stalui, pripildydami namus šilto apelsinų aromato.
Sudedamosios dalys:
- Minkštas sviestas – 50 g;
- Cukrus – 100 g;
- augalinis aliejus – 30 g;
- Kiaušinis – 1 kiaušinis;
- 1 apelsino žievelė;
- 1/2 apelsino sulčių;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 280 g;
- kepimo milteliai – 8 g.
Apelsininių sausainių paruošimas:
Sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniu, suplakite komponentus mikseriu. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, apelsinų sultis ir žievelę, ingredientus sumaišykite.
Į mišinį įberkite druskos, persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą
.
Palikite tešlą celofane šaldytuve 30 minučių
. Padalykite tešlą į mažus rutuliukus ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Šaukštu paspauskite rutuliukus, kad jie būtų panašūs į mažus rutuliukus
. 12-15 minučių kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje.
Gausite kvepiančius gardžius apelsinų sausainius. Tai puikus pasirinkimas kepant namuose prie arbatos.