„Korovka” saldainiai yra viena mėgstamiausių ir labiausiai atpažįstamų vietinių saldumynų rūšių, pasižyminti unikaliu skoniu ir istorija. Šie švelnūs pieniški saldainiai pirmą kartą pasirodė SSRS XX a. viduryje ir greitai užkariavo daugelio kartų širdis ir skonio pomėgius.
Jų pagrindą sudaro kondensuoto pieno, cukraus ir sviesto derinys, kuris saldainiams suteikia švelnią tekstūrą ir sodrų kreminį skonį.
Konditeriai „Korovka” gamina pagal klasikinį receptą, tačiau pastaraisiais metais atsirado įvairių variacijų, įskaitant riešutų, šokolado ar vaisių įdarų.
Papasakosime, kaip saldainius „Korovka” pasigaminti namuose.
Ingredientai: 1:
- cukrus – 500 g;
- grietinė – 200 g;
- sviestas – 50 g.
Saldainių „Korovka” paruošimas:
Užvirus, ant vidutinės ugnies virti 30 minučių uždengus dangčiu.
Kai
masės
spalva pasikeis į karamelinę, sudėkite į ją sviestą ir išmaišykite. Masę supilkite į maistine plėvele uždengtą formą ir palikite sustingti.
Masė gana greitai stingsta, todėl geriau nedelsti.
Sukietėjusią masę galite padalyti į saldainius.
Gausite skanius kreminius saldainius „Korovka” pagal naminį receptą.