Ne patiekalas, o tikras malonumas! Beprotiškai skanu
Ingredientai
200 ml pieno,
2 vnt. kiaušinių,
160 gramų miltų,
1 valg. šaukštas. l. cukraus
2-3 šaukštai. l. cukraus pudros
250-300 gramų varškės
0,5 arb. šaukštelio. sodos
1-2 šaukštai. l. sviesto
4 valg. šaukštai l. moliūgų
2 valg. šaukštai l. augalinis aliejus
Paruošimas:
1. Pirmiausia reikia paruošti moliūgų tyrę: tiesiog pertrinkite virtą moliūgą per sietelį arba trintuve. Į pieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, sodą ir moliūgų tyrę, išplakite mikseriu, tada suberkite miltus ir vėl gerai išplakite mikseriu, kad neliktų gumulėlių.
2. Pirmajam blynui keptuvę galite lengvai patepti augaliniu aliejumi. aliejaus, tada kepkite be aliejaus. Tešla gaunasi tiršta, tad norint, kad blynai nebūtų per stori, reikia gerai paskirstyti tešlą ant keptuvės (tam turiu specialų pagaliuką).
3. Įdarui : varškę sumaišykite su cukraus pudra pagal skonį (aš dėjau 2 kupinus šaukštus). Iškepusius blynelius aptepkite varškės įdaru. Susukite, perpjaukite pusiau, sudėkite į ugniai atsparią formą, ant kiekvieno suktinuko uždėkite šiek tiek sviesto. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje, pabarstykite cukrumi.
Skanaus.