Sophie Lauren citrininiai sausainiai. Skanūs kepiniai didelei grupei

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrininiai sausainiai yra vienas iš tų desertų, kuriuos lengva paruošti ir kurie yra skanūs. Jiems būdinga lengva, trapi tekstūra ir sodrus šviežių citrinų aromatas, kuris suteikia jiems malonios rūgštelės ir daro juos ypač gardžius. Citrina kulinarijoje vertinama ne tik dėl gaivaus skonio, bet ir dėl gebėjimo subalansuoti saldumą, todėl net ir paprastas sausainis įgauna rafinuotą charakterį.

Citrininiai sausainiai vertinami ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl universalumo. Juos galima patiekti prie arbatos, kavos, supakuoti kaip dovaną arba paruošti šeimos šventėms.

Tešlos ingredientai:

  • Tryniai – 4 vnt;
  • sviesto – 200 g;
  • cukrus – 100 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • miltai – 450 g;
  • citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • sodos – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • citrina – 2 vnt;
  • sultenių – 130 g;
  • graikiniai riešutai – 100 g.

Sudedamosios dalys bezė:

  • Sudedamosios dalys: baltymai – 4 vnt;
  • cukraus – 200 g.

Citrininių sausainių paruošimas:

Į dubenį su tryniais supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską, išmaišykite, sudėkite minkštą sviestą. Citrinos sultyse ataušinkite sodą, supilkite ją į kiaušinių masę ir išmaišykite

. Į kiaušinių masę supilkite miltus ir užminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir paskleiskite tolygiu sluoksniu po visą paviršių.

Įdarui skirtas citrinas supjaustykite, išimkite iš jų kauliukus ir sutrinkite blenderiu iki minkštimo

REKOMENDUOJAME:  Saldžiarūgščiai pomidorai žiemai: geriausias receptas. Kiekvieną sezoną uždarau tokius pomidorus

.

Citrinų mase apibarstykite tešlos paviršių ir pabarstykite sultonėmis

. Baltymus išplakite iki sodrių putų, pamažu į juos suberkite cukrų. Išplakite iki standžių viršūnių, tada perkelkite bemielę masę ant viršutinio įdaro sluoksnio.

Pabarstykite bemielę smulkintais graikiniais riešutais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Лимонное печенье "Софи Лорен". Вкуснейшая выпечка на большую компанию
www.youtube.com

Gauti sausainiai yra minkšti ir tirpsta burnoje. Iškepusius sausainius iškart išimkite iš kepimo skardos ir supjaustykite porcijomis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku