Kotletus gaminu pagal naują receptą: be gramo mėsos, bet jie būna skanūs. Viskas dėl tinkamų priedų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Perlinės kruopos yra vienos naudingiausių kruopų pasaulyje. Jos žinomos daugelio tautų gastronominėje kultūroje.

Pavyzdžiui, perlinių kruopų košė ir kiti patiekalai randami karelų, komių-zyrų ir Permės komisų virtuvėje. Perlinės

kruopos išpopuliarėjo viduramžiais

.

Petras I labai mėgo perlinių kruopų košę

. Tačiau iš perlinių kruopų galima gaminti ne tik košes

.

Iš šių kruopų galima gaminti net kotletus.

Perlinių kotletų ingredientai:

  • Perlinės kruopos – 330 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • sviesto;
  • svogūnas – vnt;
  • česnakas – skiltelė;
  • morkos – vnt;
  • saldžioji paprika – vnt;
  • kiaušinis – vnt;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Perlinių kotletų paruošimas:

Perlines kruopas kruopščiai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Tada perlines kruopas užpilti vandeniu ir palikti 8 valandoms, t. y. per naktį

. Ryte išbrinkusios perlinės kruopos perkeliamos į puodą, gausiai užpilamos vandeniu ir verdamos pusvalandį. Tada perlinės kruopos perplaunamos šaltu vandeniu, kad su kruopomis būtų patogu dirbti.

Pusžiedžiais supjaustomas svogūnas, smulkiai supjaustoma česnako skiltelė. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus

. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais

.

Į minkštus svogūnus sudėkite paprikas ir morkas, maišydami

kepkite daržovių mišinį ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.

Ant mėsmalės uždedame smulkų sietelį, per kurį kartu su daržovių mase praleidžiame perlines kruopas. Faršą pasūdome, įmušame kiaušinį ir supilame miltus.

REKOMENDUOJAME:  Tik 1 kiaušinis, 2 obuoliai ir miltai. Per 10 minučių pagaminu visą kalną paplotėlių.

Котлеты готовлю по новому рецепту: без грамма мяса, а получается вкусно. Всё благодаря правильной добавке

Svarbu, kad masė būtų šilta, bet ne karšta, kad kiaušinis nesusitrauktų.

Kruopščiai sumaišykite maltą mėsą su miltais ir kiaušiniu iki vientisos lipnios masės. Rankomis formuojame kotletukus, kuriuos dedame į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.

Котлеты готовлю по новому рецепту: без грамма мяса, а получается вкусно. Всё благодаря правильной добавке

Kepame kotletukus, kol iš abiejų pusių apskrunda.

Котлеты готовлю по новому рецепту: без грамма мяса, а получается вкусно. Всё благодаря правильной добавке

Šiuos kotletus galima derinti su salotų lapais, agurkais ir pomidorais. Tai sveikas įprastų kotletų pakaitalas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku