Pyragai su bulvių įdaru yra vienas mėgstamiausių ir labiausiai paplitusių daugelio tautų kulinarinės tradicijos patiekalų. Jų populiarumą lemia ne tik paprastas paruošimas, bet ir universalumas, nes bulvės yra nebrangus ir maistingas ingredientas.
Minkštos tešlos ir minkštos bulvių košės derinys sukuria nuostabų skonių ir tekstūrų derinį, kuris malonus ir patenkina alkį.
Šiuos pyragėlius galima ruošti su įvairiais įdaro variantais, į bulves pridedant įvairių ingredientų, pavyzdžiui, svogūnų, kiaušinių, grybų ar žolelių. Toks būdas leidžia kiekvienam suteikti patiekalui individualumo, pridedant mėgstamų skonio akcentų
. Pyragaičiai su bulvių įdaru gali būti žali arba kepti.
Sudedamosios dalys: 1:
- Šiltas vanduo – 500 ml;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 1 šaukštelis;
- sausos mielės – 10 g;
- miltai – 700 g;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- bulvės;
- žaliasis svogūnas.
Pyragų su bulvėmis paruošimas:
Sumaišykite druską, cukrų ir mieles miltuose, supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tešlą. Į išminkytą tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol tešla taps ne tokia lipni
. Minkštą, elastingą tešlą palikite po maistine plėvele 1 valandai. Įdarui išvirkite bulves
ir
jas
sutrinkite. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir sudėkite į bulvių košę, pasūdykite ir išmaišykite. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į nedidelius
ritinėlius, kiekvieną ritinėlį susukite į nedidelį plokštainį ir sudėkite į juos įdarą. Uždenkite įdarą plokštainio viduje ir dėkite paplotėlius siūle žemyn
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite jame paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite kuo paprastesnius purius ir kvapnius paplotėlius. Šis pyragėlių receptas puikiai dera su kitais įdarais.