Turkiška vištiena. Puikus įprastinių kotletų pakaitalas: sultingas ir skanus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Turkiška vištiena – turtingas ir aromatingas patiekalas, priklausantis turtingai ir įvairiapusiškai turkų virtuvei, garsėjančiai skonių įvairove ir tradiciniais receptais. Turkijos gastronomija garsėja šviežių ingredientų, prieskonių ir iš kartos į kartą perduodamų maisto gaminimo būdų deriniu, sukuriančiu unikalius kulinarinius šedevrus.

Vienas iš tokių šedevrų – vištiena, kepta su įvairiais kvapniais prieskoniais, daržovėmis ir kartais su jogurtu, todėl patiekalas tampa ypač minkštas ir sultingas.

Turkiška vištiena gali būti ruošiama įvairiais būdais: ji gali būti kepama, skrudinama arba troškinama, o naudojant šiam regionui būdingus prieskonius, pavyzdžiui, zirą, papriką ir kalendrą, galima išgauti harmoningą ir sodrų skonį.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 3 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • miltai – 100 g;
  • Sūris – 100 g;
  • Riešutai – 20 g;
  • Druska – šaukštelis.

Vištienos ruošimas turkiškai:

Vištienos filė padalykite į plonus kepsnelius, paslėpkite po maistine plėvele. Iškeptus vištienos filė kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite pipirais

. Kiaušinius suplakite su druska, sumaišykite druską ir miltus. Įmerkite kepsnius iš pradžių į miltus, paskui į kiaušinį

. Kepkite kepsnius keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Vištieną sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

. Riešutus susmulkinkite peiliu, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite kepsnių viršų sūriu ir riešutais

. 180 laipsnių temperatūroje vištieną kepkite 10 minučių.

Курица по-турецки. Великолепная замена обычным отбивным: сочно и вкусно

Vištieną taip pat galite pagardinti mėgstamais prieskoniais, tada ji bus dar kvapnesnė. Riešutams naudokite anakardžius arba graikinius riešutus.

.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku