Blyneliai su varške – populiarus patiekalas, kuriame dera blynų minkštumas ir varškės maistingumas. Tai universalus skanėstas, kurį galima patiekti ir pusryčiams, ir desertui. Plonų ir minkštų blynų derinys su sodriu varškės įdaru daro šį patiekalą ypač patrauklų ir skanų
. Blynų istorija siekia senovės Rusiją, kur jie simbolizavo saulę ir atėjusį pavasarį. Ilgainiui blynai tapo neatsiejama rusų virtuvės dalimi, o per šimtmečius susikaupė daugybė jų gaminimo receptų.
Blynai su varške yra vienas populiariausių variantų, kuris gurmanus džiugina sodriu skoniu.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 250 ml;
- vandens – 250 ml;
- sviestas – 50 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – 1/3 šaukštelio;
- miltai – 280 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 9 % varškės – 600 g;
- cukraus – 4 valg;
- kiaušinio trynys – 1 vnt;
- vanilino.
Blynų su varške paruošimas:
Keptuvėje pašildykite pieną su sviestu. Svarbu, kad sviestas gerai ištirptų piene. Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi, palaipsniui supilkite į juos pieną ir sviestą
. Į mišinį dalimis persijokite miltus, tada supilkite į mišinį verdantį vandenį ir užminkykite tešlą. Į varškę įmaišykite kiaušinio trynį, cukrų ir vaniliną, bet nemaišykite.
Keptuvėje kepkite plonus blynelius. Sumaišykite visus varškės produktus, supilkite juos į blynelius ir susukite juos į ritinėlį arba vokelį.
Suktinukus reikia perpjauti į dvi dalis.
Suktinukus sudėkite į kepimo formą, pateptą sviestu, ir ištepkite juos sviestu.
20 minučių kepkite blynelius su varške 180 laipsnių temperatūroje
.
Blynelius su varške taip pat galite kepti ant keptuvės.
Rezultatas – gardūs kvapnūs blyneliai su varške. Tai puikus būdas pasigaminti sočius pusryčius.