„Baltarusiški bulviniai” sausainiai – tai unikalus ir originalus desertas, gavęs savo pavadinimą dėl būdingos formos, primenančios tikrą bulvę. Šis saldus skanėstas dėl savo subtilaus skonio, nuostabios tekstūros ir nesudėtingo paruošimo proceso tapo mėgstamas daugelio konditerijos žinovų
. „Baltarusiška bulvė” išsiskiria universalumu: ją galima patiekti tiek kasdienei vakarienei, tiek šventiniams renginiams, kur ji visada sulauks audringų atsiliepimų. Šis desertas neša namų jaukumo ir šilumos dvasią, atgaivina prisiminimus apie šeimos susibūrimus ir džiugias akimirkas.
Sudedamosios dalys:
- grietinė – 100 g;
- sviesto – 80 g;
- cukraus – 70 g;
- išvirti tryniai – 3 vnt;
- raugo – 1 šaukštelis;
- miltai – 220 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Ingredientai pabarstukams :
- cukraus pudros – 2 šaukštai;
- kakavos – 2 šaukštai.
Deserto „bulvės” paruošimas:
Išvirusius trynius sumaišykite su cukrumi, druska ir vanile, išmaišykite ir sutrinkite šakute. Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir toliau maišykite
. Į mišinį taip pat įpilkite
grietinės
ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Atskirkite nedidelius tešlos gabalėlius ir suformuokite nedidelius triufelius primenančius rutuliukus. Dėkite rutuliukus ant kepimo pergamentu išklotos skardos
ir palikite sausainius šaldytuve 20 minučių.
Tada kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Pabarstymui sumaišykite kakavą su cukraus pudra ir šiuo mišiniu apvoliokite šiltus sausainius.
Gaunasi paprasti, bet saldūs sausainiai „Baltarusiškos bulvės”. Tai geras naminių sausainių variantas arbatos vakarėliui.