Bulviniai pirožkai yra vienas mėgstamiausių ir tradiciškiausių slavų virtuvės patiekalų, sukeliantis namų jaukumo ir šilumos jausmą. Dėl savo universalumo ir paprasto paruošimo jie populiarūs tiek kasdieniame valgiaraštyje, tiek ant šventinio stalo. Bulvėmis įdaryti pyragaičiai gali būti kepti arba skrudinti, ir kiekvienas variantas pasižymi unikaliu skoniu ir tekstūra.
Pagrindinis ingredientas – bulvės – turi daug sveikatai naudingų savybių ir puikiai suderina ir ryškų skonį, ir maistinę vertę. Bulvių pyragėlius galima papildyti įvairiais komponentais: nuo kepintų svogūnų ir žolelių iki grietinės ar grybų. Tai leidžia keisti receptą priklausomai nuo jūsų pageidavimų ir turimų ingredientų, atskleidžiant nuostabų šio patiekalo universalumą.
Sudedamosios dalys: 1:
- bulvių košė – 500 g;
- augalinis aliejus – 90 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- vandens – 120 ml;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- miltai – 250 g.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir keptuvėje 20 ml augalinio aliejaus pakepinkite, kol lengvai apskrus. Į bulvių košę sudėkite svogūną, įberkite ½ šaukštelio druskos, pagal skonį juodųjų pipirų ir išmaišykite
. 70 ml augalinio aliejaus supilkite į dubenį su vandeniu, suberkite druską, cukrų, miltus ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą
.
Palikite tešlą šiltai po celofanu 15 minučių.
Tada padalykite tešlą į ritinėlius po 25 g. Tešlą iškočiokite į plonus iki 2 mm storio stačiakampius lakštus. Kiekvieno lakšto kraštą patepkite įdaru ir suvyniokite į ritinėlį uždarais kraštais.
Kiekvieną pyragą kepkite keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje, kol iš visų pusių apskrus.
Gausite paprastus ir labai greitai paruošiamus pyragėlius su bulvėmis. Tai puikus būdas pradžiuginti šeimą sotiais kepiniais.