Šokoladinis vyšnių pyragas – tikras malonumas saldumynų mėgėjams, kuriame dera ryškūs ir sodrūs skoniai. Šio deserto šaknys siekia tradicinius receptus, kuriuose šokolado saldumas harmoningai dera su vyšnių rūgštumu, todėl sukuriamas puikiai subalansuotas skanėstas, galintis patenkinti išrankiausius gastronominius poreikius.
Šokoladinis vyšnių tortas ne tik stebina gardžiu skoniu, bet ir gražiai atrodo, todėl yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms ir šventėms. Šis tortas gali susirinkti prie draugų ir artimųjų stalo, pripildydamas atmosferą džiaugsmo ir bendro malonumo
. papasakosime, kaip paruošti tortą „Šokoladinė vyšnia”.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- raugas – 12 g;
- cukraus – 130 g;
- druskos – žiupsnelis;
- kakavos – 20 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- grietinė – 50 g;
- sviesto – 160 g.
Varškės kremo ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 20 g;
- kukurūzų krakmolo – 20 g;
- minkšta varškė – 500 g.
- konservuotų vyšnių be sėklų – 300 g.
Kremo ingredientai:
- Sviestas – 200 g;
- kondensuotas pienas – 380 g;
- šokoladas – 90 g.
Šokoladinio vyšnių pyrago paruošimas:
Į gilų dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, cukrų, cukrų, druską ir kakavą, sudėkite kiaušinių trynius, grietinę ir sviestą. Greitai išminkykite šiuos produktus
į
lipnią elastingą tešlą
. Padalykite tešlą į dvi dalis, viena turi būti didesnė už kitą. Tada tešlą suvyniokite į celofaną ir dėkite į šaldytuvą
. Varškės masei mikseriu išplakite kiaušinį ir porą baltymų su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi bei druska. Į išplaktą masę sudėkite varškę, supilkite kukurūzų krakmolą ir plakite, kol taps kreminė varškė.
Didžiąją dalį tešlos iškočiokite į tokį pat plotą, koks yra kepimo skardos plotas
.
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos tešlos
sluoksnį
, aptepkite varškės kremu
. Ant varškės sluoksnio sudėkite vyšnias be kauliukų, ant vyšnių sluoksnio užtepkite mažesnį šaldytos tešlos gabalėlį. Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Pagrindiniam kremui iš pradžių iki baltumo išsukite sviestą, tada supilkite sutirštintą pieną. Šokoladą susmulkinkite blenderiu iki smulkių trupinių ir supilkite į kremą
. Tortą padalykite į 2 lygias dalis, vieną iš jų aptepkite kremu. Antrąją dalį uždenkite kremo sluoksniu. Svarbu, kad lygioji torto dalis būtų viršuje. Pagal pageidavimą kremu aptepkite torto šonus.
Palikite tortą šaldytuve 8-12 valandų.
Papuošimui tortą galite apipilti vandens vonelėje ištirpintu šokoladu. Tai reikėtų padaryti prieš dedant tortą į šaldytuvą.