Taškento stiliaus rūgštus pienas. Jogurto nebeperku parduotuvėje, gaminu jį namuose: skanus ir sveikas receptas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Taškento tipo rūgpienis yra ne tik tradicinis rauginto pieno produktas, bet ir kultūrinis bei gastronominis uzbekų virtuvės simbolis, ypač paplitęs Taškente ir kituose Vidurinės Azijos regionuose. Šis produktas išsiskiria ypatingu paruošimo būdu, tiršta tekstūra, lengvu rūgštumu ir unikaliu skoniu, kuris susidaro dėl natūralios fermentacijos ir kokybiško pieno.

Kitaip nei įprastas kefyras ar jogurtas, Taškento rūgpienis gaminamas namuose, dažniausiai iš šviežio karvės pieno. Kartais į jį įdedama šiek tiek grietinės arba ankstesnio raugo likučių – tai suteikia produktui sodrumo ir būdingo skonio.

Tinkamai paruoštas jis gaunamas tirštos, vientisos konsistencijos masės, panašios į graikišką jogurtą, tačiau pasižymintis ypatingu, gyvesniu skoniu.

Sudedamosios dalys:

  • Pienas nuo 3,2 % – 500 ml;
  • grietinė 20 % – 1 valgomasis šaukštas.

Rauginto pieno paruošimas pagal Taškento receptą:

Pienas supilamas į puodą ir užvirinamas, bet ne iki virimo. Apytikslė pieno temperatūra turi būti apie 40-45 laipsniai C.

Į indelį įdėkite grietinės, supilkite į jį samtį pieno, išmaišykite. Užpilkite paskutinį stiklainį su pienu

. Sandariai uždarykite stiklainius dangteliais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 4 valandoms, kad sustingtų. Iš paruošto produkto taip pat galite pasigaminti rūgpienio, jei staiga pritrūko grietinės.

Кислое молоко по-ташкентски. Йогурт в магазине больше не покупаю, готовлю дома: вкусный и полезный рецепт

Pieną galite pašildyti mikrobangų krosnelėje, kol jis bus karštas. Į pieną supilkite paruoštą rūgpienį ir išmaišykite, palikite 4 valandoms po rankšluosčiu.

Vietoj grietinės galite naudoti graikišką jogurtą arba „Mazioni”. Rūgęs pienas dera dėl savo natūralumo, naminio skonio ir naudojimo universalumo.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku