Minutinis braškių pyragas. Toks švelnus, kad tirpsta burnoje. Greitas arbatos receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Braškių pyragas – tai desertas, kuriame sezono šviežumas dera su namų kepimo tradicijomis. Jis gali būti atviras, su ryškiais braškių griežinėliais ant akių, arba uždaras – su rudu tešlos tinkleliu, po kuriuo slepiasi aromatingas įdaras.

Pagrindinis braškių pyrago bruožas – sodrus natūralių uogų

skonis

, kuris ypač ryškiai atsiskleidžia kepant. Šiltos braškės tampa dar sultingesnės, suteikdamos tešlai saldumo, o jų sulčių lašeliai karamelizuojasi, suteikdami pyragui rafinuotą tekstūrą ir aromatą.

Papasakosime, kaip greitai iškepti braškių pyragą „Minutė”

.

Ingredientai: 1:

  • Braškių – 8 vnt;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 100 g;
  • Sviestas – 120 g;
  • Vanilinis cukrus – 20 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 125 g.

Ingredientai pabarstymams:

  • Sviestas – 20 g;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas.

Braškių pyrago „Minutė” paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį su druska, suberkite cukrų ir dar minutę plakite. Į kiaušinių masę

supilkite

minkštą sviestą, išsukite ir įmaišykite į kiaušinių

masę. Į masę suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išminkykite minkštą ir elastingą tešlą

.

Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį tešlą

. Braškes supjaustykite nedideliais griežinėliais arba skiltelėmis ir užklokite jas ant tešlos. Pabarstymams sumaišykite cukrų ir miltus, sudėkite sviestą ir trinkite rankomis

. Pabarstykite pabarstukais pyrago viršų

.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Gausite skanų paprastą pyragą su braškėmis. Tai puikus būdas pasigaminti skanų skanėstą arbatos vakarėliui.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku