Garsusis itališkas citrinų pyragas. Paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Itališkas citrinų pyragas – rafinuotas desertas, pasižymintis ryškiu citrusinių vaisių skoniu ir lengva, beveik erdvia tekstūra. Jis atspindi Viduržemio jūros regiono virtuvės esmę: paprasti ingredientai, kuo mažiau pertekliaus, kuo daugiau skonio. Pyrago pagrindą sudaro švelni tešla su citrinų žievelėmis ir sultimis, kurios suteikia būdingo gaivumo ir lengvos rūgštelės

. Kai kuriuose receptuose naudojama rikota arba jogurtas, kad

pyragas

būtų minkštas, o ant viršaus užteptas glajus arba pudra pabrėžia citrusinių vaisių skonį.

Šis pyragas puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio ir dažnai patiekiamas kaip lengvas desertas po sočių pietų.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 160 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • jogurtas – 60 g;
  • citrinos žievelės;
  • citrinos sulčių – 45 ml ;
  • sviesto – 60 g;
  • miltai – 170 g;
  • rauginimo medžiagos – 5 g
  • kukurūzų krakmolo – 30 g;
  • pieno – 240 ml.

Citrininio pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius, sumaišykite su 100 g cukraus ir druska. Į kiaušinių masę supilkite jogurtą, ingredientus išmaišykite

. 10 ml citrinų sulčių supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Į kiaušinių mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite

. Į kiaušinių mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą

.

Į dubenį suberkite citrinos žievelę, cukrų ir kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Supilkite į mišinį pieną ir ant didelės ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės

REKOMENDUOJAME:  Paimu vištienos filė ir truputį sviesto. Visa šeima prašė dar: skanūs ir švelnūs kreminiai kotletai

. Kai sutirštės, perkelkite mišinį į atskirą indą, kad atvėstų. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite pergamentu

. Supilkite tešlą į formą ir paskirstykite ją po visą paviršių.

Знаменитый Итальянский лимонный пирог. Простой и вкусный рецепт

Atvėsusį kremą supilkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant tešlos viršaus.

Знаменитый Итальянский лимонный пирог. Простой и вкусный рецепт

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Знаменитый Итальянский лимонный пирог. Простой и вкусный рецепт

Gausite gardų aromatingą citrinų pyragą.

Знаменитый Итальянский лимонный пирог. Простой и вкусный рецепт

Jį galima papuošti cukraus pudra.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku