Baklažanų troškinys – kvapnus, sotus ir stebėtinai švelnus patiekalas, kuriame dera sodrus daržovių skonis, sultinga tekstūra ir apetitą žadinanti sūrio plutelė
. Pagrindinis ingredientas – baklažanai – pasižymi giliu, šiek tiek riešutų skoniu ir puikiai
dera
su svogūnais, dešrelėmis, prieskoniais ir įvairiais sūriais
.
Toks troškinys gali būti vegetariškas, jei iš jo sudėties pašalinsite dešreles. Šis patiekalas tinka bet kokiai progai: nuo įprastų pietų iki šventinės vakarienės.
Iškepęs patiekalas išlaiko kuo daugiau naudingų medžiagų. Baklažanų troškinys – tai būtent tas jaukus, naminis skonis, kuris prie stalo suburia visą šeimą.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: baklažanai – 3 vnt;
- svogūnas – 4 vnt;
- maltos mėsos dešrelės – 2 vnt;
- baltasis vynas – 100 ml;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- sūris;
- džiūvėsėliai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- petražolių – ryšulėlis.
Paruošimas:
Supjaustykite baklažanus apskritimais, išdėliokite juos ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite druska. Palikite baklažanus 15 minučių, tada popieriniu rankšluosčiu pašalinkite nuo jų drėgmę
. Sudėkite baklažanus ant pergamentu išklotos kepimo skardos, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Supjaustykite
svogūną ketvirčiais žiedų ir apkepkite jį keptuvėje su augaliniu aliejumi
. Dešreles supjaustykite ir susmulkinkite, sudėkite turinį prie svogūno ir kartu apkepkite. Maltinukus ir svogūnus užpilkite baltuoju vynu ir troškinkite, kol išvirs
. Į maltinukus ir svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas į maltą mėsą bei svogūnus.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka
.
Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais
. Dalį iškeptų baklažanų žiedų sudėkite į formą. Ant baklažanų sluoksnio uždėkite dalį maltos mėsos ir svogūnų, pipirų
. Maltos mėsos ir svogūnų įdarą pabarstykite sūriu, ant sūrio sluoksnio uždėkite likusius baklažanų žiedus. Ant baklažanų sluoksnio uždėkite maltos mėsos ir svogūnų žiedų, vėl pabarstykite sūriu
. 15 minučių kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje.
Gausite kvapnų sultingą baklažanų, sūrio ir dešrelių su malta mėsa apkepą.
Tai geras būdas pradžiuginti šeimą nauju patiekalu.