Skanūs natūralūs zefyrai: sėkmingas receptas be jokių rūpesčių. Jums pavyks iš pirmo karto

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Zefyras yra vienas iš švelniausių ir lengviausių desertų, užkariaujantis savo lengva tekstūra, minkštumu ir subtiliu skoniu. Šio deserto pavadinimas kilęs iš graikiško „Zefyro” – vakarų vėjo dievo vardo

. Desertas gaminamas iš vaisių ir uogų tyrės, kiaušinio baltymo ir agar-agaro arba želatinos, išplaktų iki vientisos masės. Gaunamas elastingas, bet neįtikėtinai lengvas produktas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.

Zefyrai gali būti balti arba spalvoti, su papildomais skoniais ir aromatais – vanilės, uogų, šokolado, karamelės.

Papasakosime, kaip pasigaminti natūralių zefyrų namuose

Sudedamosios dalys: – marmelado milteliai:

  • Vanduo – 50 g;
  • Cukrus – 300 g;
  • uogų tyrė – 250 g;
  • agaras – 8 g;
  • baltymai – 68 g;
  • Citrinos rūgštis – 1 žiupsnelis.

Natūralaus zefyro paruošimas:

Sumaišykite uogų tyrę su vandeniu, 250 g cukraus ir agar-agaru, išmaišykite. Baltymus išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite 50 g cukraus ir citrinos rūgštį, išmaišykite iki purios, stabilios masės.

Vyšnių tyrę virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, tada supilkite į baltymų masę. Masę atvėsinkite iki 50 laipsnių, greitai supilkite į konditerinį maišelį.

Sudėkite zefyrus ant pergamento ir palikite 1 valandą sustingti.

Вкусный натуральный зефир: удачный рецепт без заморочек. Получается с первого раза

Gausite skanų natūralų zefyrą. Jį taip pat galima dėti į formą, užpildytą temperuotu šokoladu. Tada gausite šokoladu aplietus zefyrus.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku