Skaniau nei baklava. Traškūs ritinėliai su riešutais: viskas gaminama paprastai iš pačių prieinamiausių produktų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Riešutų kepinys – aromatingas ir sotus kepinys, kurio sunku nemėgti. Švelni tešla ir sodrus riešutų įdaras sukuria daugeliui nuo vaikystės pažįstamą naminį skonį. Toks kepinys tinka ir rytinei arbatai, ir svečiams vaišinti – jis ir paprastas, ir tikrai šventiškas.

Tokie suktinukai ypač populiarūs Rytų Europos virtuvėje, kur jie dažnai patiekiami švenčių, šeimos pietų ar svečių proga. Yra daugybė variantų: su graikiniais, lazdyno, migdolų riešutais, medumi, džiovintais vaisiais ar šokoladu.

Papasakosime, kaip paruošti riešutų vyniotinį

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 500 g;
  • Sviestas – 200 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • Kefyras – 200 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Raugas – 10 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Riešutai – 300 g;
  • sultenės – 200 g;
  • Cukrus – 200 g;
  • Sviestas – 50 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
  • Baltymai – 2 vnt;
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • Pienas – 1 valgomasis šaukštas

Riešutų kepinio paruošimas:

Miltus persijokite, sumaišykite su druska, cukrumi ir kepimo milteliais. Į miltus įtrinti šaltą sviestą, sumalti į trupinius

, sviesto trupiniuose padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį, supilti kefyrą. Greitai išminkykite tešlą, kad sviestas nespėtų ištirpti viduje.

Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir lengvai iškočiokite kočėlu į stačiakampį. Sulenkite stačiakampį į kvadratą ir vėl iškočiokite kočėlu, veiksmus pakartokite 2-3 kartus.

REKOMENDUOJAME:  Įdaryti malta mėsa įdaryti kopūstai ir ryžiais įdaryti kopūstai, suvynioti į kopūsto lapą. Puikus receptas

30 minučių palikite tešlą celofane šaldytuve. Tuo tarpu įdarui sausoje keptuvėje lengvai paskrudinkite riešutus, tada juos ne per smulkiai sutrinkite.

Baltymus sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą. Į mišinį supilkite smulkintus riešutus ir sultenes ir gerai išmaišykite

. Tešlą padalykite į 4 vienodus gabalėlius, kiekvieną iš jų iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu. Ant kiekvieno

ritinėlio

krašto dėkite dalį įdaro ir apvyniokite jį tešla.

Visus ritinėlius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Padarykite kryžminius įpjovimus, palikdami maždaug 3-4 cm tarpus.

Suktinukus aptepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 min.

Вкуснее, чем пахлава. Хрустящие рулеты с орехами: готовится все просто из самых доступных продуктов

Iškepusius suktinukus rekomenduojama supjaustyti porcijomis.

Вкуснее, чем пахлава. Хрустящие рулеты с орехами: готовится все просто из самых доступных продуктов

Suktinukus galima laikyti šaldytuve po celofanu ilgiau nei 7 dienas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku