Burokėliai yra viena naudingiausių daržovių planetoje. Apie burokėlių gydomąsias savybes rašyta dar Babilone. Tada ši daržovė iš tiesų buvo naudojama kaip vaistas, net buvo draudžiama valgyti
. Vėliau burokėliai dar buvo pradėti ruošti įvairiems kilmingiems asmenims. Tačiau valstiečiams ir vergams juos valgyti buvo draudžiama. Kai kuriose valstybėse ši daržovė buvo laikoma šventa, nes ja buvo gydomi monarchai
. Dabar burokėliai nenustoja būti svarbia daržove žmogaus gyvenime. Su burokėliais ruošiama daugybė patiekalų – nuo barščių iki silkės po kailiais. Papasakosime, kaip pasigaminti burokėlių pūstų salotų.
Burokėlių pūstų salotų ingredientai:
- Virtas burokėlis – vnt;
- česnako – skiltelė;
- majonezas – 2 šaukštai;
- kalendros – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- virtas kiaušinis – vnt;
- sūris – 40 g;
- krapų – ryšulėlis;
- žaliųjų žirnelių – 2 valgomieji šaukštai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlių salotos: Virtus burokėlius nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Padažui majonezą sumaišome su kalendra, maltais juodaisiais pipirais ir druska. Česnaką išspaudžiame per presą ir įmaišome į padažą, tada
⅓ padažo užpilame ant burokėlių mišinio. Kietai virtą kiaušinį sutarkuokite stambia tarka ir uždėkite ant burokėlių kaip kitą sluoksnį, aptepkite padažu
. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir uždėkite ant kiaušinio sluoksnio, aptepkite padažu. Ant sūrio sluoksnio sudėkite žirnelius, o ant žirnelių sluoksnio – likusius burokėlius.
Salotų viršų
aptepkite
padažu
.
Susmulkinkite krapus ir pabarstykite salotų viršų.
Jei salotos ruošiamos didelei kompanijai, ingredientų kiekį galima padidinti kelis kartus. Gausite paprastas burokėlių salotas kaip užkandį.