Blynai su įdaru visada buvo gero gyvenimo simbolis. Paprastai tokius blynus galėjo sau leisti tik kilmingieji, pavyzdžiui, bojarinai ir didikai. Populiariausias blynų įdaras buvo mėsa.
Valstiečiai kepdavo blynus su ne tokiu maistingu įdaru – daržovėmis ir vaisiais. Blynai išeidavo skanūs, tačiau prieš mėsos įdarą buvo nepasiekiami
. Šiuolaikiniame pasaulyje tradicija gaminti blynus su įdarais tęsiama. Be klasikinių daržovių ir mėsos atsirado daugybė kitų – su ikrais, su kiaušiniais ir grybais. Verta pateikti blynų su vištienos krūtinėlės įdaru kepimo receptą.
Blynų su mėsa tešlos sudedamosios dalys:
- Miltai – 360 g;
- pieno – 400 ml;
- vanduo – 400 ml;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- kiaušinis – vnt;
- druskos – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 700 g;
- graikiško jogurto – 130 g;
- česnako – 3 skiltelės;
- citrinos sultys – 2 valg;
- mėtų – 1 šaukštelis;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- kmynų – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- Čederio sūris – 200 g;
- pomidorai – 7 vnt.
Blynų su įdaru paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą su mėtomis, paprika, kmynais, juodaisiais pipirais ir druska, česnaką pertrinkite per presą.
Į jogurtą supilkite citrinos sultis, komponentus sumaišykite. Į dubenį sudėkite vištienos gabalėlius, išmaišykite. Palikite vištieną marinuotis uždengtą 15-20 minučių.
Tešlai giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį su augaliniu aliejumi, pienu ir vandeniu. Į skystį dalimis supilkite miltus ir druską ir suminkykite skystą tešlą
. Tešlą taip pat galite plakti panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės. Palikite tešlą 15-20 minučių uždengtą
. Marinuotą vištieną apkepkite keptuvėje su keliais šaukštais augalinio aliejaus. Tada vištieną atvėsinkite atskiroje lėkštėje.
Ant lašelio augalinio aliejaus kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol tešla sulips ir nebebus skysta. Panašiai kepkite ir kitus plonus blynelius.
Paruoštus blynus perlenkite per pusę. Ant sulankstyto blyno vidurio dėkite mėsos įdarą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pomidorą supjaustykite plonai ir dėkite į sulankstyto blyno su mėsa vidurį.
Užspauskite įdarą, apvyniokite abu blyno kampus per vidurį, gausime kūgį su įdaru viduje. Panašiai įdarą suvyniokite ir į likusius blynus
. Dėkite spurgas ant keptuvės su augaliniu aliejumi siūlėmis žemyn.
Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gauname blynus su spalvingu vištienos, sūrio ir pomidorų įdaru. Tai geras būdas pakeisti klasikinius blynus su mėsa.