Kotletai yra vienas vertingiausių šiuolaikinės virtuvės patiekalų. Beveik visuose restoranuose galima rasti patiekalų su kotletais. Iš pradžių prancūziškas delikatesas taip išpopuliarėjo pasaulyje, kad dabar daugelis šalių be jo neįsivaizduoja savo maisto krepšelio.
Tačiau nuo senų laikų kotletai keitėsi. Iš paprasto šonkaulio su kaulu jie virto malta malta mėsa su prieskoniais. Už tokią kotletų transformaciją dėkinga Rusijos imperijai, kurioje buvo eksperimentuojama su šiuo patiekalu. Požarskio ir Kijevo kotletai tapo kultiniais net JAV.
Papasakosime, kaip pasigaminti paprasčiausius kotletus kiekvienai dienai.
Kotletų ingredientai:
- Įdaras – 500 g;
- Kefyras – 200 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- citrininių pipirų – ½ šaukštelio;
- Svogūnas – 2 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Duonos trupiniai – 120 g.
Kotletų paruošimas:
Įdarą sumaišykite su 100 ml kefyro. Panašiai sumaišykite kefyrą su džiūvėsėliais ir palikite 10 min. išbrinkti
. Svogūną supjaustykite kubeliais ir porą minučių pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Sudėkite svogūną į trintuvą kartu su česnako skiltelėmis ir sumalkite iki tyrės
. Svogūnų tyrę ir džiūvėsėlius sumaišykite su faršu, druska ir pipirais.
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Sudėkite faršą į celofaninį maišelį, užriškite ir suplakite turinį. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi, suformuokite kotletus ir sudėkite ant paviršiaus.
Kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Tuo metu galite susmulkinti žalumynus, sumaišyti su išspaustu česnaku ir majonezu.
Sočius kotletus rekomenduojama patiekti su padažu ir garnyru.
Tai paprastas ir gana greitas kotletų gaminimo variantas.