Vartoju maltą mėsą ir 1 stiklinę kefyro. Taip gaminu jau daugelį metų: vietoj nuobodžių kotletų užkandžiui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai yra vienas vertingiausių šiuolaikinės virtuvės patiekalų. Beveik visuose restoranuose galima rasti patiekalų su kotletais. Iš pradžių prancūziškas delikatesas taip išpopuliarėjo pasaulyje, kad dabar daugelis šalių be jo neįsivaizduoja savo maisto krepšelio.

Tačiau nuo senų laikų kotletai keitėsi. Iš paprasto šonkaulio su kaulu jie virto malta malta mėsa su prieskoniais. Už tokią kotletų transformaciją dėkinga Rusijos imperijai, kurioje buvo eksperimentuojama su šiuo patiekalu. Požarskio ir Kijevo kotletai tapo kultiniais net JAV.

Papasakosime, kaip pasigaminti paprasčiausius kotletus kiekvienai dienai.

Kotletų ingredientai:

  • Įdaras – 500 g;
  • Kefyras – 200 ml;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • citrininių pipirų – ½ šaukštelio;
  • Svogūnas – 2 vnt;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • Duonos trupiniai – 120 g.

Kotletų paruošimas:

Įdarą sumaišykite su 100 ml kefyro. Panašiai sumaišykite kefyrą su džiūvėsėliais ir palikite 10 min. išbrinkti

. Svogūną supjaustykite kubeliais ir porą minučių pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Sudėkite svogūną į trintuvą kartu su česnako skiltelėmis ir sumalkite iki tyrės

. Svogūnų tyrę ir džiūvėsėlius sumaišykite su faršu, druska ir pipirais.

Беру фарш и 1 стакан кефира. Готовлю так уже много лет: вместо надоевших котлет для перекуса

Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Беру фарш и 1 стакан кефира. Готовлю так уже много лет: вместо надоевших котлет для перекуса

Sudėkite faršą į celofaninį maišelį, užriškite ir suplakite turinį. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi, suformuokite kotletus ir sudėkite ant paviršiaus.

Беру фарш и 1 стакан кефира. Готовлю так уже много лет: вместо надоевших котлет для перекуса

Kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Tuo metu galite susmulkinti žalumynus, sumaišyti su išspaustu česnaku ir majonezu.

REKOMENDUOJAME:  Kelio pyragai. Kitas geras skanių pyragų receptas

Беру фарш и 1 стакан кефира. Готовлю так уже много лет: вместо надоевших котлет для перекуса

Sočius kotletus rekomenduojama patiekti su padažu ir garnyru.

Беру фарш и 1 стакан кефира. Готовлю так уже много лет: вместо надоевших котлет для перекуса

Tai paprastas ir gana greitas kotletų gaminimo variantas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku