Krabų lazdelės yra vienas iš labiausiai aptarinėjamų XX a. pabaigos produktų. Tiesa ta, kad anksčiau krabų lazdelių rinkoje nebuvo. Šis maisto stebuklas atsirado dėl to, kad Japonijoje smarkiai pabrango krabų mėsa. Tuomet vienas verslininkas nusprendė sukurti japonams krabų mėsos analogą – lazdeles iš žuvies mėsos ir riebalų.
Produktas pasirodė prieštaringas, tačiau buvo labai populiarus. 1970-1980 m. krabų lazdelės pateko į kitas Azijos šalis, o iš ten – į JAV.
1990 m. namų šeimininkės iš krabų lazdelių gamino įvairias salotas. Tačiau buvo virėjų, kuriems pavyko iš jų pagaminti kotletus.
Krabų lazdelių kotletų ingredientai:
- Krabų lazdelės – 300 g;
- Sūris – 200 g;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Miltai – 6 valg. šaukštai;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Augalinis aliejus;
- Milteliai džiūvėsėlių.
Krabų lazdelių kotletų paruošimas:
Krabų lazdeles ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į mišinį įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grietinę ir 4 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite.
Česnaką pertrinkite per presą, pagal skonį pasūdykite ir vėl sumaišykite ingredientus, kad jie būtų panašūs į maltinukus. Iš gautos masės suformuokite nedidelius kotletukus.
Panardinkite kotletukus į miltus, tada į plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius. Dėkite kotletus į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gauname skanius ir neįprastus krabų pyragėlius.
Šis užkandis taps mėgstamiausiu jūsų šeimos užkandžiu.