Suflė laikomas prancūzišku patiekalu, nes buvo išrastas šioje šalyje. Prancūziškas žodis soufflé reiškia kvėpavimą.
Liudvikas XVI mėgo dieną pradėti suflė
.
Dėl šios asmenybės ir gimė šis receptas
. Karalius visuomet pusryčiaudavo su daržovių koše su bešamelio padažu. Tačiau vieną dieną jam nusibodo nuolat valgyti tą patį patiekalą. Todėl Liudvikas liepė virėjui sukurti minkštesnį ir puresnį patiekalą.
Iš pradžių suflė nebuvo saldus. Vėliau šis produktas įgijo deserto statusą. Papasakosime, kaip pasigaminti varškės suflė.
Varškės suflė ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 500 g;
- Kiaušinis – 3 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – 1 valgomasis šaukštelis;
- Vanilino – žiupsnelis;
- Kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai;
- grietinė – 3 šaukštai.
Varškės suflė paruošimas:
Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Į varškę sudėkite trynius, supilkite druską ir cukrų, vaniliną ir krakmolą. Į varškę supilkite grietinę ir plakite panardinamuoju maišytuvu iki kreminės konsistencijos.
Atskirai mikseriu išplakite baltymus iki standžių viršūnių
.
Baltymus mentele supilkite į varškės kremą, atsargiai maišydami iš apačios į viršų
. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis
.
Į formą supilkite varškės kremą, formos dugną trenkite į stalą, kad neliktų burbuliukų
. 30-35 min. kepkite suflė 180 laipsnių temperatūros orkaitėje
. Iškepusį suflė galima apibarstyti cukraus pudra.
Suflė patiekite su kondensuotu pienu.