Į savo mitybos racioną būtinai turėtumėte įtraukti burokėlių. Ypač žiemą, nes šaltuoju laikotarpiu burokėliai gali labai sustiprinti imunitetą
. Burokėliuose yra daug naudingų komponentų, taip pat vitaminų
.
Todėl sergant įvairiomis širdies, inkstų, skrandžio ligomis gydytojai skiria dietas su burokėliais.
Dabar daugelis žmonių vietoj burokėlių mieliau renkasi kitas daržoves
.
Ne visi žino įdomių burokėlių salotų. Kažkas tiesiog tingi virti burokėlius dėl vieno patiekalo. Parodysime, kaip galima nevirti burokėlių, o pasigaminti sveiką užkandį.
Burokėlių užkandžio ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – kg;
- druskos – šaukštelis;
- obuolių sidro actas – valgomasis šaukštas;
- maltos kalendros – šaukštelis;
- saldžiosios paprikos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – šaukštelis;
- česnako – 3 skiltelės;
- augalinis aliejus – 50 ml.
Burokėlių užkandžio paruošimas:
Burokėlius sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su druska ir obuolių actu. Atskirame dubenyje sumaišykite kalendrą su saldžiąja paprika ir juodaisiais pipirais
. Česnako skilteles išspauskite per presą ir pridėkite prie prieskonių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite į jį česnaką bei prieskonius.

Augalinį aliejų su prieskoniais ir česnakais supilkite į burokėlių mišinį ir išmaišykite. Palikite burokėlius marinuotis 12 valandų, mažiausiai 3 valandas.

Šio burokėlio pliusas yra tas, kad jis paruošiamas labai taupiai. Patiekalo aštrumą galima padidinti į prieskonius pridėjus raudonųjų aštriųjų pipirų.

