Šį pyragą įsimylėjau nuo pirmo kąsnio. Beprotiškai skanus: Karpatų kremo pyragas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortai laikomi vienu mėgstamiausių daugelio vaikų desertų. Šis saldus patiekalas asocijuojasi su švente ir šventimu. Nenuostabu, nes tortai paprastai ruošiami vestuvių arba gimtadienio, jubiliejaus proga

. Tačiau XXI amžiuje žmonės nutolo nuo šventinio torto sąvokos. Dabar visiškai įprasta tortus ruošti ar pirkti tik nedidelėms progoms. Pavyzdžiui, santykių metinių proga arba išlaikius egzaminą

. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti skanų tortą.

Torto „Karpatka” ingredientai:

  • Vanduo – 200 ml;
  • Kiaušinis – 5 vnt;
  • Miltai – 120 g;
  • Sviestas – 80 g;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Kakava – 2 šaukštai;

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Cukrus – 150 g;
  • kukurūzų krakmolas – 60 g;
  • Sviestas – 160 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Vanilinis cukrus – 8 g.

Pyrago „Karpatka” paruošimas:

Į storadugnį puodą įmuškite kiaušinius, supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir krakmolą. Sudedamąsias dalis maišykite plaktuvu iki vientisos masės, atsikratydami gumuliukų

. Pieną plona srovele supilkite į kiaušinių masę. Nuolat maišykite ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės. Perpilkite tirštą kremą į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Влюбилась в этот торт с первого кусочка. Безумно вкусно: заварной торт "Карпатка"

Norėdami paruošti tešlą, į puodą storu dugnu sudėkite sviestą, supilkite vandenį, ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Į ištirpintą sviestą supilkite miltus ir užminkykite tešlą

. Prieš tai išjunkite kaitrą

. Į tešlą po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į tešlą supilkite kakavą, išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, ant paviršiaus paskleiskite ½ tešlos ir ant popieriaus paskleiskite kvadratinį ploną sluoksnį.

REKOMENDUOJAME:  Purūs zuikio sausainiai - iškepa per 15 minučių. "Velykų zuikučiai" be mielių ir sviesto

Влюбилась в этот торт с первого кусочка. Безумно вкусно: заварной торт "Карпатка"

Kepkite pyragą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. Tą pačią procedūrą atlikite su antrąja tešlos dalimi

. Dubenyje mikseriu išsukite sviestą, palaipsniui įmaišykite atvėsusį grietinėlės pagrindą. Kiekvieną pyragą padalykite į 4 lygias dalis.

Влюбилась в этот торт с первого кусочка. Безумно вкусно: заварной торт "Карпатка"

Kiekvieną plutelę patepkite kremu ir iš jų surinkite tortą. Torto sieneles aptepkite kremu ir porai valandų nusiųskite į šaldytuvą, kad įsigertų.

Влюбилась в этот торт с первого кусочка. Безумно вкусно: заварной торт "Карпатка"

Torto šonus ir viršų galite papuošti riešutais. Rezultatas – sotus kreminis tortas su plona šokoladine plutele.

Влюбилась в этот торт с первого кусочка. Безумно вкусно: заварной торт "Карпатка"

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku