Kaip greitai ir lengvai pasigaminti skanią kopūstų sriubą. Patikrintas receptas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos ir kopūstų sriuba yra paprastas ir maistingas patiekalas, kuriame derinama sveika vištiena ir daržovės. Ji puikiai tinka kasdieniams patiekalams, nes lengvai virškinama ir labai soti.

Vištienos sultinys yra sveikas patiekalas, galintis atkurti energiją. Europoje gydytojai rekomenduoja vištienos sultinį peršalus.

Į vištienos sriubą įdėjus kopūstų, padidėja maistinių medžiagų koncentracija šiame patiekale. Kopūstai praturtina sultinį vitaminu A, karotenu ir folatais.

Įdomu tai, kad yra daug vištienos ir kopūstų sriubos variantų. Ją galima gaminti su skirtingų rūšių kopūstais, pridedant bulvių, morkų, pomidorų, ryžių arba sorų, kad patiekalas būtų sotesnis. Kartais skoniui pagerinti dedamos žolelės ir česnakai.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos blauzdelės – 5 vnt.;
  • Augalinis aliejus;
  • Vanduo – 3 litrai;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Morkos – 1 vnt.;
  • Kopūstai – 400 g;
  • Pomidorai – 1 vnt.;
  • Adžika – 2 šaukštai;
  • Druska – 1 arb. šaukštelis;
  • Bulvės – 3 vnt.;
  • Lauro lapas – 2 vnt.;
  • Juodieji pipirai – 6 vnt.;
  • Česnakas – 2 skiltelės.

Vištienos sriubos virimas:

Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite vištienos blauzdeles iš abiejų pusių. Sudėkite blauzdeles į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite, kol iškeps.

Nugriebkite nuo sultinio susidariusias putas, kai tik jos pasirodys. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morką stambiai sutarkuokite. Svogūną ir morką keptuvėje su augaliniu aliejumi nuo blauzdelių pakepinkite 4 minutes.

Smulkiai supjaustykite kopūstą ir kubeliais supjaustykite pomidorą. Į svogūnų ir morkų mišinį sudėkite kopūstą, pomidorą ir adžiką, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

REKOMENDUOJAME:  Mėgstamiausias vaikystės desertas. Švelnus ir skanus Karpatų pyragas - greitai ir lengvai paruošiamas

Kopūstus troškinkite uždengę, kol suminkštės. Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais.

Išimkite vištienos blauzdeles iš sultinio ir sudėkite bulves, lauro lapus ir juoduosius pipirus. Tuo tarpu atskirkite mėsą nuo kaulo ir sudėkite ją prie bulvių.

Virkite sriubą, kol bulvės suminkštės, tada sudėkite troškintus kopūstus ir druską. Užvirus, troškinkite sriubą uždengę 5 minutes.

Būtinai įspauskite česnako skilteles į sriubą. Sriubą galite papuošti smulkintomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ir krapais.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku