Dauguma žmonių renkasi naudotis virtuve taip, kaip buvo mokomi vaikystėje, negalvodami, ar tai daro teisingai. Pasirodo, vaisių ir daržovių laikymas šaldytuve gali sugadinti jų skonį, o ekspertai dalijasi kitomis virtuvės paslaptimis.
Mėsos atitirpinimas
Daugelis namų šeimininkių pagreitina atitirpinimo procesą naudodamos vandenį, palikdamos jį pripildytame inde, kol visiškai atitirps, arba nukreipdamos į jį vandens srovę. Tai neabejotinai sugadins produkto skonį, todėl ekspertai rekomenduoja mėsą atitirpinti šaldytuve.

Kepykla
Joks kepinys nemėgsta temperatūros svyravimų, todėl dažnas orkaitės atidarymas gali sumažinti jo purumą. Turėkite tai omenyje kepdami namuose.

Bulvių košė
Inovacijos taip įsiskverbė į žmonių gyvenimus ir užvaldė virtuvę, kad kai kurie virėjai bulves sutrina trintuvu. Šis metodas neabejotinai sugadina patiekalo skonį, todėl jis tampa lipnus. Ekspertai rekomenduoja naudoti tik specialų grūstuvą.

Duona
Nedaugelis žino, kad duoną geriausia laikyti vėsioje, sausoje vietoje, pavyzdžiui, šaldytuve. Tačiau ją reikėtų gerai suvynioti, kad neprisigertų kitų kvapų.

Apsauga
Mūsų protėviai buvo įpratę stiklainius uogienę prikimšti iki kraštų – šis paprotys buvo perduodamas ateities kartoms. Tačiau tai nepraktiška praktika, nes produktui reikia vietos išsiplėsti. Pavyzdžiui, agurkams reikėtų palikti apie 2,5–3 cm tarpo, o uogienei – 1–3 mm.

Peiliai
Daugelis žmonių nesivargina su virtuvinių peilių rinkiniu ir, geriausiu atveju, naudoja porą daugiau ar mažiau pagaląstų. Tačiau kiekviena namų šeimininkė turėtų turėti bent keturis peilius įvairiems tikslams: universalų peilį, virėjo peilį, duonos peilį ir daržovių peilį.


