Paprasčiausias būdas konservuoti žoleles yra būtinas kiekvienam namų virėjui. Žoleles galima laikyti kaip padažą stiklainiuose arba užšaldyti kubeliais, kurie puikiai tinka sriuboms ir karštiems patiekalams.

Šis priedas padarys maistą skanesnį ir sveikesnį, nes žalumynuose yra daug vitaminų.
Susmulkinkite laiškinius svogūnus, šviežią česnaką ir petražoles. Jei norite, įdėkite krapų ir salierų, kurie suteiks dar sodresnį skonį žaliajam padažui. Sutrinkite susmulkintas žoleles trintuvu.
Pridėti prie žalumynų:
- druska – 1 arb. šaukštelis;
- malta paprika – 1 šaukštelis;
- medus – 1 arb. šaukštelis;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Dar kartą kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Paruoštą žalią padažą supilkite į stiklainius. Norėdami pailginti padažo galiojimo laiką, apšlakstykite jį nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.

Paruoštą padažą galima užšaldyti; lengviausias būdas tai padaryti yra ledo kubelių formelė. Prieš šaldydami uždenkite formelę plastikine plėvele.

Sušalusius kubelius sudėkite į maišelius ir laikykite šaldiklyje.


Žaliojo padažo ir šaldytų žalumynų kubeliais galima dėti į sriubas, karštus patiekalus ir net kepinius.
