Senos, klasikinės saldžiųjų pipirų salotos, marinuotos pomidorų padažu. Recepte yra viskas, ko jums reikia, todėl patariu pirmiausia išbandyti originalą, o tada, jei pageidaujate, pridėkite papildų.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- saldieji pipirai. 3 vnt.;
- pomidorai, 1 kg;
- Svogūnai, 300 g;
- augalinis aliejus, 30 ml;
- druska, 1 a.š.;
- cukrus, 50 g;
- actas 9%, 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimo procesas
Bulgarijos pipirai ir pomidorai yra geriau vartoti mėsingus, tankius, kad salotos pasirodytų tokios, kokios turėtų būti.
Saldūs pipirai supjaustyti su batonėliais.
Svogūnai supjausto kubelį ir kepa ant augalinio aliejaus, kol pusiau paruošė.
Sumaišykite pomidorų ir saldžiųjų pipirų gabalėlius, įpilkite druskos ir cukraus, česnako, užvirkite ir virkite 2 minutes. Injekcija su actu ir kepama pusę minutės.

Išpilti salotas į sausus, sterilizuotus stiklainius, susuktus sterilizuotus dangtelius ir palikti atvėsti. Geriau imtis mažų stiklainių, kad konservavimas ilgą laiką nebūtų šaldytuve.

Mes saugome ruošinį rūsyje arba sandėliuose.
Salotose galite pridėti įvairių prieskonių, pavyzdžiui, pipirų, kalendros, bet nepersistengti, pipirų ir pomidorų padažo skonis geriau nenutraukti.


