Mėsos ritiniai iš lavašo kvapniame daržovių padaže su pomidorais yra paprastas, bet sotus patiekalas, kurį galima derinti su įvairiais šalutiniais patiekalais ir salotomis.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- malti, 600 g;
- česnakai, 2 dantys.;
- svogūnai, 2 vnt.;
- morkos ir saldieji pipirai 1 vnt.;
- pomidorai savo sultyse arba šviežiuose pomidoruose, 250 g;
- druska, pipirai, kalendra, prieskoniai, žalumynai;
- lavash plonas, 6 vnt;
- Sūris pagal skonį.
Paruošimo procesas
Protas sumaišykite su 1 smulkiai pjaustyta svogūnėliu, tarkuotu česnaku, druska ir pipirais, prieskoniais ir smulkiai pjaustytais žalumynais.
Antroji lemputė supjaustyta plonais pusiau žiedais, kepti iki pusiau skaidrumo ir pridėti morkų, tarkuotų ant didelės trintuvės, troškinio.
Saldūs pipirai supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į daržoves, išmaišyti ir troškinti 3 – 5 minutes.
Mes išdėliojame pomidorus į savo sultis ar pomidorų pastą arba tarkuotus per sietelį šviežius ir sultingus pomidorus. Troškinkite po dangčiu 5 minutes.
Druska ir pipirai, įpilkite žalumynų.

Lavasha lapai sutepami malta mėsa ir nuvalomi nuo ritinio.

Mes taip pat darome su visais lavašais, supjaustytomis 5-7 cm ilgio porcijomis.

Kepimo formoje mes išdėliojame dalį daržovių padažo ir įdedame ritinius, išdėliojame likusį padažą iš viršaus.

Uždenkite formą folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.

Patiekiant, pabarstykite tarkuotu sūriu, bet tai yra valia.

Toks užkandis tinka bet kokiam garnyrui, pavyzdžiui, ryžiams, makaronams, bulvių košei.

