Marinuoti agurkai su ciberžole ir kvapniais prieskoniais. Tai bus tik nuostabus, aštrus užkandis ant bet kokio šventinio stalo ir tik pietums ir vakarienei.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- garstyčių sėklos, 2 šaukštai;
- ciberžolė, 1 a.š.;
- svogūnai, 2 vnt.;
- kvapni pipirai, 2 šaukštai;
- pipirų žirniai, 0,5 a.š.;
- lauro lapas, 4 vnt;
- cukrus, 1,5 puodelio;
- druska, 3 šaukštai;
- acto obuolys, ryžiai arba valgomasis, 200 ml;
- vanduo, 300 ml.
Paruošimo procesas
Agurkai supjausto storus apskritimus, svogūnus su pusiau žiedais.
Druskinkite daržoves, pirmiausia pabarstykite druskos dalį, sumaišykite ir nedėkite druskos iš viršaus. Taigi agurkai bus gerai.

Palikite daržoves po jungu 3 valandas, kad agurkai sutirštėtų ir taptų traškūs.
Mes nusausiname šaldytas sultis, nuplaukite vandeniu ir leiskite jam nusausinti.
Įpilkite cukraus, acto, šiek tiek vandens – jei jums nepatinka stiprus acto skonis, lauro lapai, įvairių tipų pipirai ir ciberžolė, 5 gvazdikėliai.
Apšilinkite agurkus 2-3 minutes ir išdėliokite į sterilizuotas skardines, pasukite dangčius, apverskite ir atvėsinkite. Po 5 dienų galite pabandyti, bet geriau palikti iki žiemos.

Norėdami paragauti, galite pridėti bet kokių žalumynų, aštrių pipirų ir keptų saldžiųjų pipirų, tada gausite daržovių asortimentą.

Mes saugome tokį ruošinį rūsyje arba sandėliuke.

