Garstyčių marinatas suteikia agurkams ypatingą, aštrų skonį, jie pasirodo esąs traškūs, tankūs, puikiai tinka kaip užkandis ir salotoms.
Paruošimui jums reikės tokių ingredientų:
- agurkai;
- vanduo, 2 l;
- garstyčios, stiprios, 1 pakuotė;
- cukrus, 300 g;
- druska, 2 šaukštai;
- acto, 400 ml;
- krapų, petražolių, pipirų žirnelių ir kvapnių, serbentų lapų, česnako.
Paruošimo procesas
Iš šio kiekio ingredientų gaunama 5 stiklainiai po 5 litrus.
Dėl marinato, supilkite cukrų ir druską į vandenį, užpilkite actą ir aštrias garstyčias – tik be jokių priedų, įprastų, aštrių garstyčių. Mes užvirsime ir virkite minutę, palikite atvėsti.
Mano agurkai, užpilkite švariu, šaltu vandeniu porą valandų.
Nupjaukite pedunklus agurkais.
Švariuose stiklainiuose mes išplitome pagal žalumos, pipirų, česnako griežinėlių ir dėvėtų agurkų skonį.

Užpildykite marinatą skardinėse – galite šalti, galite šildyti.

Uždenkite dangtelius ir įdėkite skardines į puodą ant rankšluosčio.
Į keptuvę įpilkite karšto vandens – jei marinatas buvo išlietas šiltas ir šiltas, jei marinatas turėjo vėsesnį.
Po verdančio vandens keptuvėje sterilizuokite 5 minutes.

Sukite dangčius, apverskite ir sustokite atvėsti.
Mes laikomės rūsyje ar sandėliuke.

Agurkai pagal šį receptą jums tikrai patiks, ne tik dėl jų skonio, bet ir paprasto virimo proceso.

