Geriausia tešla gaunama su traškia pluta, o užpildas yra sultingas ir minkštas, labai patrauklus.
Norėdami paruošti testą, jums reikės tokių ingredientų:
- miltai, apie 450–480 g;
- mielės gyvos, 15 g arba sausos, 5 g;
- šiltas pienas, 250 ml;
- druska ir cukrus po 1 a.š.;
- Augalinis aliejus rafinuotas, 60 g.
Norėdami paruošti įdarą, būtina::
- jautiena arba kita pagal skonį mėsa, 500 g;
- svogūnai, 2 vnt.;
- prireikus vanduo (20 – 100 ml);
- druska, pipirai, prieskoniai.
Paruošimo procesas
Šiltame piene įpilame cukraus ir mielių, išmaišome, supilame augalinį aliejų ir vėl išmaišome.
Sijoti miltus ir sušvirkšti masę į dalis, sumaišykite minkštą tešlą. Svarbiausia, nepamirškite jo su miltais. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Protas užpildo tarkuotą arba susmulkintą maišytuve su svogūnais, druska ir prieskoniais.

Tešla yra proporcinga ir padalinta į 16 koloks, uždenkite, kad nebūtų išvalyta.

Suformuokite apvalius baltymus su įdaru.

Kepkite augaliniame aliejuje ant mažos ugnies, kad raudonuotumėte iš abiejų pusių.

Jūs negalite visiškai suspausti viršaus ir supilti augalinį aliejų į susidariusią skylę skrudinant, todėl užpildas bus sultingesnis ir tiksliai užsidegs.

Aš patiekiu baltus su vištienos sultiniu, su grietine arba su skirtingais padažais, salotomis.

