Lengvi ir purūs kefyro trikampėliai, iškepti keptuvėje vos per 15 minučių, puikiai pakeičia duoną ar pyragus. Įdaras labai sotus, o tešla puri ir nekaloringa – juos galite valgyti net vakare, nesijaudindami dėl savo figūros.
Tešlos ingredientai:
Kefyras – 300 ml
Kiaušinis – 1 vnt.
Druska – 1 arb. šaukštelis
Cukrus – 1 arb. šaukštelis
Miltai – 500 g
Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis
Įdarui:
augalinis aliejus – 30 ml;
svogūnai – 2 vnt.;
pomidorų pasta – 1 arb. šaukštelis;
malta jautiena – 300 g;
kopūstai – 300 g;
druska, paprika, juodieji pipirai, kalendra – pagal skonį.
Nurodymai:
1. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Smulkiai supjaustykite svogūną, sudėkite jį į keptuvę kartu su pomidorų pasta ir kepkite, kol svogūnas suminkštės ir atsiskleis pomidorų skonis.

2. Sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Kepkite mėsą, kol ji bus pusiau iškepusi, auksinės rudos spalvos ir traški.

3. Sudėkite smulkintus kopūstus, išmaišykite ir uždenkite. Troškinkite ant silpnos ugnies apie dešimt minučių, kol kopūstai suminkštės ir visi skoniai gerai susimaišys. Pagardinkite pagal skonį.

4. Supilkite kefyrą į gilų dubenį ir išplakite kiaušinį. Įberkite druskos ir cukraus, tada palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą rankomis, kol ji taps minkšta, uždenkite maistine plėvele ir leiskite jai pailsėti 10 minučių, kol taps elastinga ir puri.

5. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalinkite į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių. Tada kiekvieną rutulį iškočiokite plonai, į vidurį įdėkite įdaro ir atsargiai suspauskite kraštus, kad susidarytų tvirtas trikampis.

6. Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus ir kepkite trikampius iš abiejų pusių, kol taps auksinės rudos spalvos ir traškūs. Sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nuvalytumėte aliejaus perteklių.

Patiekite karštus arba šiek tiek atvėsusius. Galite naudoti bet kokį įdarą: mėsą, daržoves, grybus ar net saldų – trikampiai išliks minkšti ir purūs.

