Tobulas Napoleono pyragas pasižymi kontrastinga tekstūra: sluoksniai turi būti traškūs, o kremas – minkštas. Naminiai Napoleono pyragai dažnai būna per minkšti. Parodysime, kaip jį pagaminti neįtikėtinai gardų ir traškų, kad sluoksniai išlaikytų savo struktūrą net ir po mirkymo.

Ingredientai:
Kvietiniai miltai 300 g
Druska 1/4 arb. šaukštelio
Sviestas 200 g
Ledinis vanduo 120 ml
Obuolių sidro actas 6 % 1 valg.
šaukštas Kiaušinis 1 vnt.
Sviestas grietinėlei 200 g
Kondensuotas pienas 400–450 g
Vanilinis cukrus 10 g
Cukraus pudra su vanile 1 valg. šaukštas
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su druska, sudėkite šaldytą sviestą ir sutarkuokite stambia tarka, drožles apvoliokite miltuose, kol mišinys taps trupiniais. Atskirai sumaišykite ledinį vandenį, actą ir kiaušinį. Supilkite skystį į miltų mišinį ir greitai, neminkydami ir nešildydami tešlos rankomis, suformuokite rutulį. Kuo netolygesnis mišinys, tuo traškesni bus gatavi pyragaičiai.

Tešlą suformuokite į stačiakampį, padalinkite ją į keturias lygias dalis, kiekvieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę, lengvai išlyginkite formą ir bent valandai šaldykite. Atšaldytą tešlą iškočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus į maždaug 40 x 25 cm dydžio stačiakampius, nupjaukite perteklių ir užpildykite tarpus gabalėliais.

Subadykite sluoksnius šakute ir kepkite 190 laipsnių Celsijaus (375 laipsnių Farenheito) temperatūroje 7–9 minutes, kol tolygiai pagels. Iškepusius sluoksnius, kol jie dar karšti ir trapūs, iš karto apipjaukite ir atidėkite į šalį, kad juos uždengtumėte. Kiekvieną didelį sluoksnį perpjaukite per pusę, sukurdami aštuonis plonus sluoksnius.

Kremui iš anksto išimkite sviestą ir kondensuotą pieną, išplakite sviestą ir plona srovele palaipsniui supilkite kondensuotą pieną kartu su vaniliniu cukrumi, pasiekdami vientisą ir vientisą tekstūrą.

Surinkite tortą sluoksniais, užtepdami ploną glajaus sluoksnį ir lengvai prispausdami kiekvieną sluoksnį. Viršų ir šonus aptepkite glajumi ir pabarstykite torto atraižų trupiniais, sumaišytais su vaniliniu cukraus pudra.

Uždenkite pyragą maistine plėvele ir šaldykite bent 6–8 valandas, kad sluoksniai įsigertų.

