Ką darau, kad malkų ryšulis degtų 3 kartus ilgiau. Tai sutaupo iki 60 % malkų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tinkamai užkūrus katilą, jo efektyvumas gali padidėti kelis kartus. Standartinis malkų ryšulis gali degti ilgiau ir pagaminti daugiau šilumos, tereikia jį teisingai įdėti į pakurą. Norėčiau pasidalinti savo metodu su jumis.

Turiu įrengtą ilgai degantį katilą, o malkos yra drebulės, tačiau šį metodą galima naudoti bet kokio kito tipo krosnelėms, medienos rūšis taip pat nesvarbi.

Norint gauti kuo daugiau šilumos iš malkų krūvos, būtina jas teisingai įdėti į pakurą.

Didžiausi malkos dedamos krosnies apačioje; geriausia paimti porą didelių malkų ir sudėti jas arti vieną kitos.

Jūsų užduotis – palikti kuo mažiau vietos orui ir užblokuoti jo kelią iš apačios.

Mažesni rąstai dedami ant didelių rąstų; juos taip pat reikia sudėti kuo glaudžiau.

Stenkitės pasirinkti rąstus, kurie tvirtai priglunda vienas prie kito, nepalikdami didelių tarpų.

Mažesnius malkus dedame arčiau pakuros viršaus. Galiausiai į katilą įdedame prakurų.

Dėl to krosnį reikia pripildyti malkomis – nuo ​​didelių apačioje iki mažų viršuje, visas rąstus sudėjus kuo arčiau viena kitos.

Galite pradėti kūrenti krosnelę. Esame įpratę tai daryti iš apačios, bet mano metodas reikalauja, kad ugnis būtų užkurta iš viršaus, ant mažų medžio drožlių. Šis metodas leidžia net mažoms šakelėms degti ilgiau.

Užsidegusios beveik iš karto, mažos šakelės greitai sukuria aukštą temperatūrą krosnelės viršuje, palaipsniui įtraukdamos apatines malkas, o tai leidžia gauti didesnę šilumos galią.

REKOMENDUOJAME:  Nedeginkite lapų: ką su jais daryti, kad derlius būtų kuo didesnis

Degimas vyksta lėtai; mediena neužsidega iš karto, o palaipsniui, todėl degimo laikas ilgesnis.

Rąstų degimo greitis taip pat priklauso nuo rąstų dydžio, tačiau proceso metu susidarančios šilumos lygis išlieka aukštas.

Mano metodu vienas drebulės malkų įkrovimas pakuroje išsilaikė daugiau nei tris valandas, tačiau kambario temperatūra greitai pakilo ir po kurio laiko net teko atidaryti langą.

Išbandykite šį netradicinį krosnies uždegimo būdą ir įsitikinkite, kad esant tokiai pačiai šilumos galiai, degalų sąnaudos bus daug mažesnės.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku