Šis užkandis taps Kūčių stalo favoritu: receptą užsirašykite

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lietuvoje be silkės šventės yra neįsivaizduojamos, ypač – per Kūčias. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų užkandį – keptas bulves su silkės kapotiniu.

Užkandžiui reikės:

  • Bulvių
  • Daržovių sultinio
  • Česnako
  • Rozmarino
  • Silkės
  • Svogūno
  • Raugintų agurkų
  • Garstyčių
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustykite storesniais griežinėliais. Keptuvėje išlydikite sviestą su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir apkepkite bulvių griežinėlius iš abiejų pusių.

Į keptuvę su bulvėmis dėkite sutraiškytą česnako skiltelę, rozmarino šakelę ir įpilkite daržovių sultinį, kad bulves apsemtų iki pusės. Keptuvę dėkite į karštą orkaitę ir kepkite bulves apie 15 min. arba kol taps minkštos.

Silkę supjaustykite smulkiais kubeliais. Agurkus, bei svogūną taip pat supjaustykite kuo smulkiau ir sudėkite į dubenėlį kartu su silke. Dėkite šiek tiek garstyčių, pilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

Keptas bulves išdėliokite ant lėkštės, o ant viršaus dėkite po šaukštelį silkės kapotinio.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.
REKOMENDUOJAME:  Naglis Šulija įspėja 1 Zodiako ženklą: sulauksite pinigų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku