Lietuvoje be silkės šventės yra neįsivaizduojamos, ypač – per Kūčias. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų užkandį – keptas bulves su silkės kapotiniu.
Užkandžiui reikės:
- Bulvių
- Daržovių sultinio
- Česnako
- Rozmarino
- Silkės
- Svogūno
- Raugintų agurkų
- Garstyčių
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Bulves supjaustykite storesniais griežinėliais. Keptuvėje išlydikite sviestą su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir apkepkite bulvių griežinėlius iš abiejų pusių.
Į keptuvę su bulvėmis dėkite sutraiškytą česnako skiltelę, rozmarino šakelę ir įpilkite daržovių sultinį, kad bulves apsemtų iki pusės. Keptuvę dėkite į karštą orkaitę ir kepkite bulves apie 15 min. arba kol taps minkštos.
Silkę supjaustykite smulkiais kubeliais. Agurkus, bei svogūną taip pat supjaustykite kuo smulkiau ir sudėkite į dubenėlį kartu su silke. Dėkite šiek tiek garstyčių, pilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
Keptas bulves išdėliokite ant lėkštės, o ant viršaus dėkite po šaukštelį silkės kapotinio.