Apelsinų sausainiai: aromatingas desertas per 15 minučių. Paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Apelsinų sausainiai – tai aromatingi ir švelnūs kepiniai, kuriuose ryškus citrusinių vaisių skonis dera su minkšta tešlos tekstūra. Dėl natūralių apelsinų sulčių ir žievelės sausainiai įgauna gaivų, sodrų skonį ir lengvą rūgštelę.

Šis desertas puikiai tinka arbatos vakarėliams, šventinėms vaišėms ar saldžiam užkandžiui.

Dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų apelsinų sausainiai yra populiarus pasirinkimas namų virtuvėje, ypač šaltuoju metų laiku, kai norisi suteikti saulėtą nuotaiką.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 300 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Raugas – 1/2 šaukštelio;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 5 šaukštai;
  • grietinė – 150 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Apelsinai – 450 g;
  • Cukrus – 100 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai.

Apelsinų sausainių paruošimas:

Į dubenį suberkite miltus, druską, suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Į miltus sudėkite šaltą sviestą, visus sausus ingredientus trinkite su sviestu, kol pasidarys trupiniai

. Į kreminius trupinius įmaišykite grietinę ir plaktą kiaušinį, tešlą suberkite į gumulą

.

Palikite tešlą šaldytuve po celofanu pusvalandžiui

. Tuo metu sutarkuokite vieno apelsino žievelę. Nuo apelsinų pašalinkite žievelę ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, sudėkite jas į blenderį.

Sutrinkite apelsinus iki minkštimo ir kartu su žievele sudėkite į puodą

.

Į apelsinų minkštimą suberkite krakmolą ir cukrų, išmaišykite ir

ant mažos ugnies sutirštinkite apelsinų masę. Palikite įdarą atvėsti po maistine plėvele plokščiame inde.

REKOMENDUOJAME:  Neturiu laiko juos gaminti. Skanūs plokštainiai iš paprasčiausių ingredientų

Padalykite tešlą į 4 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į 30 cm ilgio

plokščią duoną.

Padalykite tešlą į 8 trikampius kaip picą

. Ant plačiosios kiekvieno trikampio dalies dėkite įdaro ir suvyniokite į ritinį.

Апельсиновое печенье: ароматный десерт за 15 минут. Простой и вкусный рецепт

Dėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Апельсиновое печенье: ароматный десерт за 15 минут. Простой и вкусный рецепт

Iškepusį sausainį galite pamirkyti cukraus pudroje. Gausite gardžius apelsinų skonio sausainius.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku