Įspūdinga, sotu ir visada suvalgoma pirmiausia!
Šios salotos, intriguojančiu pavadinimu „Meilužis ant slenksčio“, jau seniai populiarios dėl savo sodraus skonio ir įspūdingos išvaizdos. Vištienos, grybų, marinuotų agurkėlių, kiaušinių ir sūrio derinys daro jas universalias – jos puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiai vakarienei namuose. O svarbiausia, kad svečiai tikrai bus vieni pirmųjų, kurie jas pagriebs.

Ingredientai
- Majonezas
- Virta vištiena – 300 g
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Pečericai – 250 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Marinuoti agurkai – 3 vnt.
- Virti kiaušiniai – 3 vnt.
- Kietasis sūris – 100 g
- Švieži krapai
- Vyšniniai pomidorai – papuošimui
Pasiruošimas
1. Žoliapjovės sluoksnis
Lengvai patepkite salotų dubenį majonezu.
Sudėkite stambiai supjaustytą virtą vištienos krūtinėlę.
Pagardinkite druska, pipirais ir suformuokite ploną majonezo tinklelį.
2. Grybų sluoksnis
Svogūnus ir svogūnus kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės rudos spalvos ir suminkštės.
Sudėkite juos ant vištienos, dar kartą pagardinkite druska ir pipirais, aptepkite majonezu.
3. Marinuotų agurkų sluoksnis
Agurkus supjaustykite juostelėmis.
Sudėkite juos į kitą sluoksnį ir užtepkite dar vieną majonezo sluoksnį – tai padės salotoms išlaikyti formą.
4. Kiaušinių dėjimas
Sutarkuokite virtus kiaušinius.
Jais užtepkite agurkus ir padarykite dar vieną majonezo groteles.
5. Sūrio sluoksnis ir papuošimas
Smulkiai sutarkuokite kietąjį sūrį ir uždėkite jį kaip paskutinį sluoksnį.
Užtepkite ploną majonezo sluoksnį.
Papuoškite šviežiais krapais ir vyšninių pomidorų puselėmis, kad salotos būtų ryškios ir spalvingos.
6. Tinktūra
Salotas padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms – per tą laiką sluoksniai sugers skonį, o skonis taps sodresnis ir labiau subalansuotas.
„Meilė ant slenksčio“ salotos sujungia paprastumą, prieinamus ingredientus ir tikrai šventinį skonį. Jos harmoningos, sultingos ir įspūdingos patiekiant. Jei norite sužavėti savo svečius, būtinai įtraukite jas į savo meniu.

