Kodėl obuolių pyragas yra vienas populiariausių pyragų pasaulyje? Tikriausiai obuolių pyragų atsiradimo istorija susijusi su didžiuliu pačių obuolių populiarumu. Faktas tas, kad saldžių pyragų iš šių vaisių galėjo pasigaminti beveik kiekvienas.
Europos teritorijoje obuoliai augo tiesiog kiekviename sode. Todėl valstiečiai nuolat per šventes ruošdavo saldžius obuolių pyragus. Galite rasti daugybę obuolių pyragų gaminimo receptų. Papasakosime vieną iš obuolių pyrago gaminimo būdų.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 150 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- miltų – 160 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 80 g;
- augalinis aliejus – 3 valg;
- obuoliai – 3 vnt;
- citrinos sultys – 2 valg. šaukštai.
Obuolių pyrago paruošimas:
Sumaišykite kiaušinius su grietine, miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Į kiaušinių ir grietinės mišinį persijokite miltus su likusiais ingredientais, išmaišykite
. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite.
Išimkite obuolius iš sėklalizdžių, supjaustykite juos smulkia tarka
. Obuolių mišinį
apšlakstykite
citrinos sultimis
. Į tešlą įberkite druskos, išmaišykite. Į kepimo formą įdėkite ½ tešlos, ant jos paviršiaus sudėkite obuolių mišinį.
Obuolių mišinį uždenkite likusia tešlos dalimi
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Gausite greitą pyragą su obuolių įdaru. Jei norite, pyragą galite papuošti cukraus pudra, o įdarą pagal skonį paskaninti cukrumi.