Atrado tobulą obuolienės receptą žiemai: gaminkite dvigubai daugiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais.

Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu. Man patinka tokie saldūs obuolių gabaliukai prie juodos arbatos be cukraus. Pabandykite taip konservuoti į mažus indelius kaip „delikatesą“, o ne obuolienę.Tik tada cukraus reikėtų dėti truputį daugiau.

Kad išvirtos obuolienės būtų tyrelės pavidalu, nelaikykite obuolių užpylę cukrumi per naktį, virkite obuolius iš karto. Gal tik kokią mažą stiklinėlę vandens įpilkite, kad būtų skysčio virimo pradžioje. Dar galima virimo pabaigoje ir su blenderiu pasidarbuoti,  viską sutrinant iki vientisos masės“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Ingredientai:

  • 2 kg obuolių (jau nuluptų, išskobtų ir supjaustytų),
  • 2 kg slyvų (jau be kauliukų ir supjaustytų per pusę),
  • 1–1,5 kg cukraus (tai priklauso nuo obuolių ir slyvų saldumo),
  • 2 a.š. džiovintų čiobrelių. 

Slyvas užpilkite cukrumi ir virkite ant labai nedidelės kaitros kol išsiskirs sultys, tada kaitrą padidinkite iki vidutinės. Sumeskite obuolius ir viską virkite nuolat pamaišydami.

Paragaukite ar pakankamai yra cukraus.

REKOMENDUOJAME:  Giruliuose vyras žiauriai suspardė stirniną: susidorojo, nes ėdė jo braškes

Baigiant virti, kada obuoliai ir slyvos tampa minkšti, suberkite čiobrelius, gerai išmaišykite ir supilstykite į iškaitintus stiklainius. 

Ši obuolienė su slyvomis puikiai tinka prie keptos paukštienos ar stirnienos, todėl cukraus nedėkite per daug. Ir man skaniau, kai į ją dedamos šviesesnės slyvos.

Bet galite dėti ir pačias tamsiausias, tik jų kiekį sumažinkite bent 200 gr. ir viskas bus gerai.

Sudėtingumas: paprasta

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku