Baklažanai mėgsta grybus. Kaip skaniai troškinti ir kepti baklažanus tešloje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dauguma įvairių patiekalų iš baklažanų gaminimo receptų mus pasiekė iš Indijos. Tai nenuostabu, nes būtent šioje šalyje baklažanai buvo pradėti valgyti pirmą kartą. Prieš kiek laiko baklažanus pradėjo valgyti induistai – sunku pasakyti. Yra daug įvairių teorijų ir mitų apie tai, kaip Indijoje pradėta valgyti baklažanus

. Pamažu ši daržovė pradėjo migruoti į kaimynines šalis. Netrukus baklažanus pamėgo persai, arabai ir europiečiai.

Dabar daugelis žmonių į baklažanus žiūri vidutiniškai

. Iš šios daržovės galima pasigaminti skanių užkandžių.

Baklažanų užkandžio ingredientai:

  • Baklažanai – 3 vnt;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Paprikos – 1 šaukštelis;
  • Džiovintas česnakas – 0,5 šaukštelio;
  • maltos kalendros – 0,5 šaukštelio;
  • Miltai – 2 valg. šaukštai;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Padažo ingredientai;

  • grietinė – 3 valg;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • kalendros – kelios šakelės;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Baklažanų užkandžio paruošimas:

Baklažanus nulupkite, palikdami tik nedideles juosteles. Baklažanus perpjaukite skersai, o tada išilgai perpjaukite į dvi dalis.

Kiekvieno gabalėlio vidų subadykite šakute

. Kiekvieno gabalėlio pradurtą paviršių pabarstykite druska ir uždenkite maistine plėvele.

Баклажаны, как грибы. Как вкусно тушить и жарить баклажаны в кляре

Dėkite baklažanus į mikrobangų krosnelę ir kepkite 10 minučių 700 W galia.

Баклажаны, как грибы. Как вкусно тушить и жарить баклажаны в кляре

Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius su grietine, paprika, sausu česnaku ir malta kalendra. Į tešlą suberkite miltus ir gerai išmaišykite

. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir minutę pakepinkite česnako skilteles. Minkštus baklažanų griežinėlius apvoliokite tešloje ir sudėkite į keptuvę.

REKOMENDUOJAME:  Pasiimu silkės ir pitos duonos. Neįtikėtinai skanios bandelės už centus receptas: ji pirmoji nukrenta nuo šventinio stalo.

Баклажаны, как грибы. Как вкусно тушить и жарить баклажаны в кляре

Ant vidutinės ugnies kepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol paruduos.

Баклажаны, как грибы. Как вкусно тушить и жарить баклажаны в кляре

Norėdami paruošti padažą, įspauskite porą česnako skiltelių į dubenį su grietine

. Smulkiai

supjaustykite

kalendrą ir įmaišykite ją bei druską į grietinės ir česnakų mišinį.

Баклажаны, как грибы. Как вкусно тушить и жарить баклажаны в кляре

Gausite sultingus minkštus baklažanus tešloje su paprastu grietinės padažu. Dėl tešlos baklažanų viduje išlieka sulčių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku