Dauguma įvairių patiekalų iš baklažanų gaminimo receptų mus pasiekė iš Indijos. Tai nenuostabu, nes būtent šioje šalyje baklažanai buvo pradėti valgyti pirmą kartą. Prieš kiek laiko baklažanus pradėjo valgyti induistai – sunku pasakyti. Yra daug įvairių teorijų ir mitų apie tai, kaip Indijoje pradėta valgyti baklažanus
. Pamažu ši daržovė pradėjo migruoti į kaimynines šalis. Netrukus baklažanus pamėgo persai, arabai ir europiečiai.
Dabar daugelis žmonių į baklažanus žiūri vidutiniškai
. Iš šios daržovės galima pasigaminti skanių užkandžių.
Baklažanų užkandžio ingredientai:
- Baklažanai – 3 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Džiovintas česnakas – 0,5 šaukštelio;
- maltos kalendros – 0,5 šaukštelio;
- Miltai – 2 valg. šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Padažo ingredientai;
- grietinė – 3 valg;
- česnakas – 2 skiltelės;
- kalendros – kelios šakelės;
- Druska – ½ šaukštelio.
Baklažanų užkandžio paruošimas:
Baklažanus nulupkite, palikdami tik nedideles juosteles. Baklažanus perpjaukite skersai, o tada išilgai perpjaukite į dvi dalis.
Kiekvieno gabalėlio vidų subadykite šakute
. Kiekvieno gabalėlio pradurtą paviršių pabarstykite druska ir uždenkite maistine plėvele.
Dėkite baklažanus į mikrobangų krosnelę ir kepkite 10 minučių 700 W galia.
Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius su grietine, paprika, sausu česnaku ir malta kalendra. Į tešlą suberkite miltus ir gerai išmaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir minutę pakepinkite česnako skilteles. Minkštus baklažanų griežinėlius apvoliokite tešloje ir sudėkite į keptuvę.
Ant vidutinės ugnies kepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Norėdami paruošti padažą, įspauskite porą česnako skiltelių į dubenį su grietine
. Smulkiai
supjaustykite
kalendrą ir įmaišykite ją bei druską į grietinės ir česnakų mišinį.
Gausite sultingus minkštus baklažanus tešloje su paprastu grietinės padažu. Dėl tešlos baklažanų viduje išlieka sulčių.