Baklažanų troškinys pagal mano močiutės italės receptą. Visiems svečiams labai patiko

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanų troškinys – kvapnus, sotus ir stebėtinai švelnus patiekalas, kuriame dera sodrus daržovių skonis, sultinga tekstūra ir apetitą žadinanti sūrio plutelė

. Pagrindinis ingredientas – baklažanai – pasižymi giliu, šiek tiek riešutų skoniu ir puikiai

dera

su svogūnais, dešrelėmis, prieskoniais ir įvairiais sūriais

.

Toks troškinys gali būti vegetariškas, jei iš jo sudėties pašalinsite dešreles. Šis patiekalas tinka bet kokiai progai: nuo įprastų pietų iki šventinės vakarienės.

Iškepęs patiekalas išlaiko kuo daugiau naudingų medžiagų. Baklažanų troškinys – tai būtent tas jaukus, naminis skonis, kuris prie stalo suburia visą šeimą.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: baklažanai – 3 vnt;
  • svogūnas – 4 vnt;
  • maltos mėsos dešrelės – 2 vnt;
  • baltasis vynas – 100 ml;
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • sūris;
  • džiūvėsėliai;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • petražolių – ryšulėlis.

Paruošimas:

Supjaustykite baklažanus apskritimais, išdėliokite juos ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite druska. Palikite baklažanus 15 minučių, tada popieriniu rankšluosčiu pašalinkite nuo jų drėgmę

. Sudėkite baklažanus ant pergamentu išklotos kepimo skardos, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Supjaustykite

svogūną ketvirčiais žiedų ir apkepkite jį keptuvėje su augaliniu aliejumi

. Dešreles supjaustykite ir susmulkinkite, sudėkite turinį prie svogūno ir kartu apkepkite. Maltinukus ir svogūnus užpilkite baltuoju vynu ir troškinkite, kol išvirs

. Į maltinukus ir svogūnus sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas į maltą mėsą bei svogūnus.

REKOMENDUOJAME:  Minutės vertės kefyro skanėstas. Neįtikėtinai skanūs pyragai pusryčiams: visi ingredientai yra šaldytuve

Sūrį sutarkuokite stambia tarka

.

Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais

. Dalį iškeptų baklažanų žiedų sudėkite į formą. Ant baklažanų sluoksnio uždėkite dalį maltos mėsos ir svogūnų, pipirų

. Maltos mėsos ir svogūnų įdarą pabarstykite sūriu, ant sūrio sluoksnio uždėkite likusius baklažanų žiedus. Ant baklažanų sluoksnio uždėkite maltos mėsos ir svogūnų žiedų, vėl pabarstykite sūriu

. 15 minučių kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje.

Запеканка из баклажанов по рецепту моей Итальянской бабушки. Все гости от неё без ума

Gausite kvapnų sultingą baklažanų, sūrio ir dešrelių su malta mėsa apkepą.

Запеканка из баклажанов по рецепту моей Итальянской бабушки. Все гости от неё без ума

Tai geras būdas pradžiuginti šeimą nauju patiekalu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku