Sausainiai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių skanėstų visame pasaulyje. Jie gali būti saldūs arba sūrūs, su įvairiais įdarais ir priedais, tačiau visada išlieka skanūs ir aromatingi.
Sausainiai žmonijai žinomi jau kelis tūkstantmečius
.
Nuo to laiko jie patyrė daugybę pokyčių ir išsivystė į įvairias rūšis, kurias galime stebėti šiandien.
Šiuolaikiniame pasaulyje sausainiai yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Juos valgome pusryčiams, pasiimame su savimi į kelionę, vaišiname svečius. Sausainiai tapo jaukumo ir namų šilumos simboliu, o jų aromatas asocijuojasi su vaikyste ir maloniais prisiminimais.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: miltai – 500 g;
- cukraus pudros – 100 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kukurūzų krakmolas – 4 valgomieji šaukštai;
- sviesto – 250 g;
- augalinis aliejus – 100 ml.
„Sniego gniūžtės” sausainių paruošimas:
Sumaišykite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą su miltais. Į birius ingredientus sudėkite sviestą, išminkykite iki kreminės
masės. Į kreminę masę supilkite augalinį aliejų ir išminkykite tešlą
.
Tešla turi būti elastinga ir nelipni, įdėkite ją į celofaną į šaldytuvą 20 minučių.
Tada padalykite tešlą į dvi lygias dalis, padalykite jas į dvi dalis, iš kiekvienos tešlos dalies iškočiokite nedidelę dešrelę, padalykite ją į nedideles porcijas.
Gautus sausainius dėkite ant kepimo skardos, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius perkelkite į celofaninį maišelį su cukraus pudra ir sukrėskite. Gaunasi labai paprasti, bet skanūs sausainiai kiekvienai dienai.