Biskvitinis vyniotinis su halvos kremu. Neįprastas saldumynas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis vyniotinis – nuostabus ir neįprastas saldumynas, galintis pradžiuginti rytietiškos virtuvės ir saldumynų mėgėjus. Halva, kaip svarbi šio deserto sudedamoji dalis, garsėja sodriu riešutų

skoniu

ir būdinga tekstūra

. Naudodami halvą kaip kremo sudedamąją dalį, gausite nuostabų švelnumo ir ryškaus skonio derinį, kuris ritiniui suteikia ypatingo prieskonio.

Šio ritinio gaminimas – tai ne tik galimybė pademonstruoti savo kulinarinius įgūdžius, bet ir puiki proga supažindinti svečius su egzotiškais skoniais.

Šis desertas puikiai tinka šventėms, šeimos vakarienėms ar ypatingoms progoms, kai norite nustebinti artimuosius kažkuo nauju ir originaliu.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 120 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • miltai – 120 g;
  • vanilinio cukraus – 10 g.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 82% sviestas – 160 g;
  • kondensuotas pienas – 100 g;
  • halva – 100 g;
  • riešutai – 30 g;
  • tryniai – 2 vnt;
  • vanduo – 30 g;
  • konjako – 5 g.

Sirupo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: vanduo – 80 g;
  • cukraus – 40 g;
  • brendžio – 5 g.

Ritinio paruošimas:

Sumaišykite kondensuotą pieną su tryniais ir vandeniu, ant vidutinės ugnies nuolat maišydami sutirštinkite. Svarbu, kad mišinys neužvirtų

. Supilkite mišinį į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Biskvitui

baltymus

su druska plakite mikseriu iki sodrių putų

. Į baltymus supilkite šaukštus cukraus, kiekvieną porciją plakite mikseriu 40-50 sekundžių. Į paskutinę cukraus porciją supilkite vanilinį cukrų, supilkite jį į baltymus ir toliau plakite iki stabilių viršūnių

REKOMENDUOJAME:  Skrenda tiesiai nuo stalo. Nepaprastai švelnūs varškės sausainiai

. Po vieną į masę įmaišykite trynius, plakite kiekvieną, kol jie visiškai ištirps baltymuose

.

Tada į baltymų masę persijokite miltus ir išminkykite tešlą

. Ant kepimo skardos išklokite pergamentą, sudėkite tešlą, išlyginkite ją į nedidelį 5 mm storio sluoksnį. Biskvitą kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 9 min.

Biskvitą palikite porai valandų atvėsti ir sustingti. Sirupui paruošti sumaišykite vandenį su cukrumi ir brendžiu ir aptepkite biskvitą

. Kremui sviestą plakite mikseriu apie 5 minutes. Tada į sviestą dalimis pamažu supilkite grietinėlės pagrindą ir toliau plakite

. Į grietinėlę supilkite konjaką ir plakite, kol produktai susijungs. Tada supilkite kapotą halvą ir toliau plakite, kol kremas taps vientisas

. Į kremą supilkite kapotus riešutus, išmaišykite ir palikite šaldytuve 20 minučių. Kas 10 min. išmaišykite kremą ir tada juo

ištepkite

išmirkytą biskvitą

. Kremu aptepkite visą biskvitą, suvyniokite jį ir padėkite siūle žemyn. Suktinuką sandariai užklijuokite pergamentu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.

Бисквитный рулет с кремом из халвы. Необычное сладкое угощение

Kai ritinys stabilizuosis, jį galima patiekti prie arbatos. Desertą papuoškite cukraus pudra.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku