Šis vyniotinis – nuostabus ir neįprastas saldumynas, galintis pradžiuginti rytietiškos virtuvės ir saldumynų mėgėjus. Halva, kaip svarbi šio deserto sudedamoji dalis, garsėja sodriu riešutų
skoniu
ir būdinga tekstūra
. Naudodami halvą kaip kremo sudedamąją dalį, gausite nuostabų švelnumo ir ryškaus skonio derinį, kuris ritiniui suteikia ypatingo prieskonio.
Šio ritinio gaminimas – tai ne tik galimybė pademonstruoti savo kulinarinius įgūdžius, bet ir puiki proga supažindinti svečius su egzotiškais skoniais.
Šis desertas puikiai tinka šventėms, šeimos vakarienėms ar ypatingoms progoms, kai norite nustebinti artimuosius kažkuo nauju ir originaliu.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 120 g;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 120 g;
- vanilinio cukraus – 10 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 82% sviestas – 160 g;
- kondensuotas pienas – 100 g;
- halva – 100 g;
- riešutai – 30 g;
- tryniai – 2 vnt;
- vanduo – 30 g;
- konjako – 5 g.
Sirupo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: vanduo – 80 g;
- cukraus – 40 g;
- brendžio – 5 g.
Ritinio paruošimas:
Sumaišykite kondensuotą pieną su tryniais ir vandeniu, ant vidutinės ugnies nuolat maišydami sutirštinkite. Svarbu, kad mišinys neužvirtų
. Supilkite mišinį į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Biskvitui
baltymus
su druska plakite mikseriu iki sodrių putų
. Į baltymus supilkite šaukštus cukraus, kiekvieną porciją plakite mikseriu 40-50 sekundžių. Į paskutinę cukraus porciją supilkite vanilinį cukrų, supilkite jį į baltymus ir toliau plakite iki stabilių viršūnių
. Po vieną į masę įmaišykite trynius, plakite kiekvieną, kol jie visiškai ištirps baltymuose
.
Tada į baltymų masę persijokite miltus ir išminkykite tešlą
. Ant kepimo skardos išklokite pergamentą, sudėkite tešlą, išlyginkite ją į nedidelį 5 mm storio sluoksnį. Biskvitą kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 9 min.
Biskvitą palikite porai valandų atvėsti ir sustingti. Sirupui paruošti sumaišykite vandenį su cukrumi ir brendžiu ir aptepkite biskvitą
. Kremui sviestą plakite mikseriu apie 5 minutes. Tada į sviestą dalimis pamažu supilkite grietinėlės pagrindą ir toliau plakite
. Į grietinėlę supilkite konjaką ir plakite, kol produktai susijungs. Tada supilkite kapotą halvą ir toliau plakite, kol kremas taps vientisas
. Į kremą supilkite kapotus riešutus, išmaišykite ir palikite šaldytuve 20 minučių. Kas 10 min. išmaišykite kremą ir tada juo
ištepkite
išmirkytą biskvitą
. Kremu aptepkite visą biskvitą, suvyniokite jį ir padėkite siūle žemyn. Suktinuką sandariai užklijuokite pergamentu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Kai ritinys stabilizuosis, jį galima patiekti prie arbatos. Desertą papuoškite cukraus pudra.