Kopūstinės tešlos paplotėliai yra įdomus receptas, leidžiantis neįprastai panaudoti kopūstus. Šie ploni paplotėliai, pagaminti iš kopūstų tešlos, puikiai tinka įvairiems įdarams. Pavyzdžiui, juos galima derinti su kreminiu sūriu ir lašiša arba su kiaušiniu ir avokadu.
Šie paplotėliai yra minkšti ir šiek tiek traškūs. Kopūstai suteikia jiems drėgnos tekstūros ir saldaus, daržovių skonio.
Kopūstiniai blynai namų virtuvėje atsirado daugiau nei prieš šimtą metų. Kopūstai į įvairius kepinius dedami nuo senų laikų. Todėl kopūstiniai blynai greitai išpopuliarėjo Europoje ir NVS šalyse. Dėl savo paprastumo ir sotumo šis patiekalas buvo populiarus tiek kaimuose, tiek miestuose. Vienuose regionuose kopūstiniai blynai buvo valgomi per gavėnią, kituose – su mėsa ar pieno produktais.
Kopūstų paplotėliai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Kopūstuose gausu vitaminų, kurie išlieka net ir po virimo.
Mes jums pasakysime, kaip paruošti kopūstų blynus su padažu.
Sudedamosios dalys:
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- pienas – 300 ml;
- svogūnas – 1 vnt.;
- morkos – 1 vnt.;
- česnakas – 3 gvazdikėliai;
- kopūstai – 1 galva;
- druska – ½ šaukštelio;
- miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- žalieji svogūnai – krūva;
- petražolės – krūva.
Padažo ingredientai:
- grietinė – 2 šaukštai;
- majonezas – 2 šaukštai;
- agurkas – 1 vnt.;
- krapai – ryšulėlis;
- druska – žiupsnelis;
- česnakas – 1 skiltelė.
Kopūstų pyragų gaminimas:
Kiaušinius išplakite su druska, supilkite pieną ir toliau maišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supjaustykite svogūną ketvirčiais žiedais.
Keptuvėje 2–3 minutes pakepinkite svogūną. Morkas stambiai sutarkuokite, sudėkite jas prie svogūno ir kepkite dar 3 minutes.
Česnaką susmulkinkite ir smulkiai supjaustykite, sudėkite į svogūną ir morkas, pakepinkite dar minutę. Kopūstą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvėje apkeptas daržoves.
Kopūstus pasūdykite, pabarstykite pipirais ir troškinkite po dangčiu 7–8 minutes.

Į kiaušinių ir pieno mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tiršta tešla.
Smulkiai supjaustykite laiškinius svogūnus ir petražoles, suberkite juos į tešlą ir išmaišykite. Į tešlą sudėkite troškintus kopūstus ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite kelis samčius tešlos ir išlyginkite paviršių.

Kepkite paplotėlį iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Padažui sumaišykite grietinę su majonezu ir įtarkuokite nuluptą agurką. Smulkiai supjaustykite krapus, suberkite į padažą, pagardinkite druska ir pipirais.
Česnaką į padažą sutarkuokite smulkia tarka ir vėl išmaišykite.


Vakarienei arba pietums patiekite keptus kopūstų blynus su padažu.

